Alexis Sánchezilla on sanansa sanottavana José Mourinhosta.

Chileläishyökkääjä pääsi Mourinhon alaisuudessa kentälle yhteensä 30 ottelussa. Se oli sitä aikaa, kun molemmat olivat Manchester Unitedissa. Juuri nyt kumpikaan ei ole. Unitedissa flopin leiman saanut Sánchez pelaa lainalla Internazionalessa, ja Mourinho sai Unitedista potkut joulukuussa 2018.

Sánchezin mielestä Mourinho monelta osin hyvä manageri, mutta ihmisjohtajana toiminnassa on runsaasti petrattavaa.

– Nämä asiat ovat puhtaasti omia mielipiteitäni, Sánchez aloitti BBC:llä Mirrorin mukaan.

– Mourinho on yksi maailman parhaista valmentajista siinä, miten hän opettaa ja miten hän tutkii videoita.

– Mutta sitten taas joukkueen sisällä oli tunne, että toisinaan kuului porukkaan ja toisinaan taas ei.

– Joskus en pelannut, sitten pelasin ja sitten taas en. Pelaajana sitä menettää itseluottamuksensa tuollaisessa toiminnassa. Jokainen pelaaja menetti itseluottamuksensa. Siinä rakennettiin epäterve ilmapiiri.

– Joskus saatoin pelata hyvin, tein maalinkin ja sitten minut vaihdettiin pois. Saatoin vain toistella itselleni: ”Rakastan futista, rakastan futista.”

– Olen pelannut jalkapalloa siitä asti, kun olin viisi. Jos minulta otetaan pallo pois, se on kuin menettäisin elämäniloni. Sellainen minä olen.

Nyt 31-vuotias Sánchez siirtyi Unitediin Arsenalista tammikuussa 2018. Ura on ollut siitä hetkestä lähtien yhtä alamäkeä. Puolentoista kauden aikana Sánchez pelasi Unitedissa 45 ottelua ja teki vain viisi maalia. Tämän kauden Sánchez on tosiaan pelannut lainalla Interissä, mutta vastuuta on tullut vain 596 minuutin verran. Se vastaa noin kuutta ja puolta täyttä ottelua.