Independent: Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær haluaa suuria muutoksia – hankintalistalla viisi nimeä ylitse muiden

© Kuva: Getty Images

Valioliigan siirtoikkunan avautuessa Manchester United etsii täydennystä riveihinsä. Seuralegenda Ole Gunnar Solskjærin suojatit eivät ole kyenneet haastamaan liigan kärkeä, mihin menestykseen tottuneet Manchesterin punaiset luonnollisesti kaipaavat muutosta.

Tunnetuista syistä johtuen lähes koko jalkapallomaailma on ollut pysähdyksissä kevään ajan, mikä nostaa Solskjærin analyytikkotiimin pääosaan kesän siirtomarkkinoilla. Päävalmentajalla on harvoin yhtä paljon aikaa punnita vaihtoehtoja kuin tänä keväänä, joten ainakaan ajanpuutteella epäonnistunutta siirtoa ei voi selittää.

Manchester Unitedin budjetti siirtoja varten on huomattavasti rajallisempi kuin aiemmin. Unitedin toimitusjohtaja Ed Woodwardin mukaan seuralla ei ole varaa käyttää normaalilla tavalla rahaa pelaajahankintoihin.

Keskikentän supertähteä Paul Pogbaa on huhuissa viety pois Manchesterista. Etenkin siirtoa Real Madridiin on pyöritelty huhuissa toistuvasti. United ei kuitenkaan ole valmis luopumaan halvalla ranskalaistaiturista, joten mahdollinen siirto siirtynee hamaan tulevaisuuteen Realin pitäessä rahanyörinsä tiukemmassa kuin viime vuosina.

Toinen mahdollinen kohde Pogballe on tuttu ja turvallinen Juventus, josta Pogba siirtyi Manchesteriin kesällä 2016. United voisi kelpuuttaa vaihtokaupan, jossa Englantiin siirtyisi Douglas Costa, Adrien Rabiot tai Aaron Ramsey.

Aston Villan tähtipelaaja Jack Grealish on tiettävästi herättänyt kiinnostusta Manchesterissa. Valioliigan putoamistaistossa sinnittelevä Aston Villa saattaa olla pakotettu laittamaan Grealish lihoiksi, mikäli putoaminen Mestaruussarjaan toteutuu. Solskjærilla olisi käyttöä sulavaliikkeiselle englantilaiselle, joten Grealish lienee yksi Unitedin päätavoitteista kesämarkkinoilla.

Yksi kesän kuumimmista nimistä on Borussia Dortmundin nuori laituri Jadon Sancho. Avainrooliin nousseen Sanchon uskotaan jättävän Dortmundin kauden päätteeksi, ja Independentin lähteet kertovat Unitedin ”tekevän mitä tahansa” napatakseen yhden maailman suurimmista lupauksista. Tällä hetkellä United johtaa kuumana käyvää kilpailua englantilaislaiturin palveluksista.

United haluaa vahvistaa myös puolustuslinjaansa. Vaihtoehtona topparin tontille on ollut ainakin Swansean miehistön avauskokoonpanon vakiomieheksi noussut 22-vuotias walesiläinen Joe Rodon. Myös Napolin Kalidou Koulibaly sekä RB Leipzigin Dayot Upamecano ovat Solskjærin prioriteettilistan kärkipäässä puolustusosaston vahvistukseksi.

Yllätysnimeksi Unitedin hankintalistalle on noussut paikallisvastustaja Manchester Cityn laitahyökkääjä Raheem Sterling. Hän ei lähtökohtaisesti ole Unitedin todennäköisin hankinta, mutta Cityä uhkaava kahden vuoden Mestarien liiga -kielto voi pakottaa taivaansiniset luopumaan tähdestään.

Mikäli Sterling on saatavilla, United tulee tosissaan tavoittelemaan naapurinsa ryöstöä. Mukana kilvassa on myös Real Madrid, joka on tottunut saamaan haluamansa. Realin viimekesäinen Eden Hazardin hankinta ei ole osoittautunut menestykseksi, joten myös heidän leirissä seurataan mielenkiinnolla Sterlingin tilannetta.

Tällä hetkellä Unitedin top 5 -hankintalistan muodostavat siis Grealish, Sancho, Rodon, Koulibaly ja Upamecano. Toiseen suuntaan lähdössä saattaa olla Jesse Lingard, jonka Independent kertoo olleen yhteydessä entisiin joukkuetovereihinsa Chris Smallingiin ja Ashley Youngiin, ja kyselleen heidän kokemuksiaan Italiasta. AC Milan on mahdollisesti Lingardia kiinnostava vaihtoehto.

Nähtäväksi jää, mitä saaliita Unitedin verkkoon kesän aikana jää. Analyytikkotiimi painaa pitkää päivää pyöritellessään videoita hankintalistan kärkinimien otteista. Solskjærin on tehtävä oikeat valinnat rajallisella budjetillaan nostaakseen Unitedin jälleen Valioliigan mestaruustaistoon ensi kaudelle.

Muokattu 2.6. klo 13.48: Täsmennetty, että Manchester Unitedilla on useampia vaihtoehtoja topparihankinnaksi.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!