Manchester United selvitti maanantaina tiensä Eurooppa-liigan välieriin toisen kerran neljän vuoden sisällä. Kun se viimeksi nähtiin välierissä kaudella 2016-2017, voitti United koko kilpailun.

Maanantaina United joutui ylitöihin, kun puolivälierävastustaja FC Kööpenhamina kaatui vasta jatkoajan jälkeen. 1-0 -voittomaalin upotti rangaistuspotkusta portugalilainen Bruno Fernandes.

Unitedin valmentaja Ole Gunnar Solskjær antoi pelin jälkeen kehuja vastustajan maalivahti Karl-Johan Johnssonille. Ruotsalainen piti joukkuettaan mukana pelissä. Hänelle tilastoitiin 13 torjuntaa. Kyseessä on suurin määrä Eurooppa-liigan ottelussa sitten vuoden 2009.

– Meillä oli lähes 30 laukausta, joista miltei puolet kohti maalia. Maalivahti pelasi elämänsä ottelun, ja oli uskomattoman hyvä. Osuimme myös pari kertaa tolppaan, ja muutaman kerran VAR-päätös meni meitä vastaan.

[readmore from=Manchester United]

– Meidän täytyy olla kliinisempiä seuraavissa peleissä. Olen silti iloinen, että pääsimme jatkoon. Mielestäni ansaitsimme voittomme.

– Tämä on kolmas kerta tällä kaudella, kun selvisimme välieriin. Olemme olleet välierissä jokaisessa kilpailussa. Seuraava haaste on edetä askel pidemmälle ja voittaa viimeinen ottelu. Onneksi meillä on kuusi päivää ennen seuraavaa ottelua. Yksi lisäpäivä hyödyttää meitä, Solskjær kommentoi.

Lähteet: Manchester Unitedin kotisivut ja Sky Sports