Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona. H-lohkossa pelataan huippuottelu, jossa Manchester United isännöi viime kaudella välieriin yltänyttä RB Leipzigia.

Ensimmäisellä ottelukierroksella United venyi upeaan 2-1-voittoon PSG:stä Bruno Fernandesin ja Marcus Rashfordin osumilla. Samaan aikaan Leipzig avasi pistetilinsä voittamalla kotikentällään turkkilaisen Basaksehirin 2-0-lukemin.

United ja Leipzig kohtaavat ensimmäistä kertaa, joka selittyy pitkälti sillä, että Leipzig on vasta vuonna 2009 perustettu seura. Energiajuoma Red Bullin omistama seura on noussut lyhyessä ajassa Saksan huipulle ja samalla myös Euroopan huipulle. Seuran päävalmentaja Julian Nagelsmann johdatti Leipzigin viime kaudella Bundesliigassa kolmanneksi. Mestarien liigassa Leipzig putosi PSG:lle välierässä maalein 0-3.

Kuntopuntari

Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua: T, V, V, H, V

  • 24.10. Man Utd 0-0 Chelsea (Valioliiga)
  • 20.10. PSG 1-2 Man Utd (Mestarien liiga)
  • 17.10. Newcastle 0-4 Man Utd (Valioliiga)
  • 4.10. Man Utd 1-6 Tottenham (Valioliiga
  • 30.9. Brighton 0-3 Man Utd (Liigacup)

RB Leipzigin viisi viimeistä ottelua: V, V, V, V, T

  • 24.10. Leipzig 2-1 Hertha Berlin (Bundesliiga)
  • 20.10. Leipzig 2-0 Basaksehir (Mestarien liiga)
  • 17.10. Augsburg 0-2 Leipzig (Bundesliiga)
  • 3.10. Leipzig 4-0 Schalke (Bundesliiga)
  • 26.9. Bayer Leverkusen 1-1 Leipzig (Bundesliiga)

Poissaolijat

Manchester United

Epävarma:
Jesse Lingard (Lihasvamma)
Eric Bailly (Lihasvamma)

Poissa:
Phil Jones (Polvivamma, ei ole myöskään Unitedin UCL-kokoopanossa)

RB Leipzig

Poissa:
Nordi Mukiele (Lihasvamma)
Konrad Laimer (Polvivamma)

Epävarma:
Tyler Adams (Polvivamma)
Lukas Klostermann (Polvivamma)
Amadou Haidara (Sairaana)
Fabrice Hartmann (Polvivamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Man United (4-2-3-1)

Martial
Rashford, Fernandes, Greenwood,
Pogba, Matic
Telles, Maguire, Tuanzebe, Wan-Bissaka
De Gea

RB Leipzig (3-4-3)

Forsberg, Poulsen, Olmo
Angeliño, Kampl, Nkunku, Sabitzer
Halstenberg, Upamecano, Orban
Gulacsi

Valmentajien kommentit

Ole Gunnar Solskjær, Man United

– Muutamia epävarmoja pelaajia, kuten yleensä viikonloppupelin jälkeen, varsinkin kun oli tiukka ottelu Chelseaa vastaan. Uskoisin, että meillä on aikalailla sama kokoonpano käytettävissä (kuin PSG:tä vastaan).

– Kausi on pitkä. Totta kai meidän keskikentän syvyys on nyt parempi. Onhan se vaikeaa, kun joutuu jättämään penkille Donnyn (van de Beek), Nemanjan (Matic) ja Paulin (Pogba) kaltaisia pelaajia, kuten viime ottelussa. Eihän se ole helppoa, mutta kuten aiemmin sanoin, meillä on todella paljon pelejä tällä kaudella, ja heillä kaikilla tulee olemaan iso rooli kauden eri kohdissa.

– Olen ollut osa menestyvää Manchester Unitedin joukkuetta itsekin, ja meillä oli jokaiselle pelipaikalle kaksi pelaajaa. Mielestäni myös nykyään menestyneimmät joukkueet, jotka ovat voittaneet pokaaleja, niillä on kilpailua pelipaikoille. Ei ole helppoa jättää pelaajia ulos, se on todella vaikeaa, mutta en koe mitään painetta siitä. Paine tulee siitä, että meidän pitää saada tuloksia.

Julian Nagelsmann, RB Leipzig

– Manchester United ei ole aloittanut kautta parhaalla mahdollisella tavalla, mutta he ovat oikealla tiellä. Koskaan ei voi olla varma, miten he tulevat pelaamaan. He puolustivat syvältä Chelseaa vastaan, mutta prässäsivät korkealta PSG:tä vastaan. Veikkaan, että keskiviikkona nähdään jonkinlainen sekoitus näitä kahta pelityyliä. Joukkueessa on valtavasti laatua ja se on hyvin aggressiivinen. Meidän pitää pysyä tiiviinä puolustaessa.

– Olemme aloittaneet vahvasti Bundesliigassa ja Mestarien liigassa, joten itseluottamus on kunnossa. Olemme tulleet tänne voittamaan, eikä meidän tarvitse piiloutua Manchester Unitedilta. Se on meidän asenteemme tällä hetkellä. Haluamme lähteä PSG-otteluun niin, että meillä on repussa kuusi pistettä. Se on täysin mahdollista.

Mistä näet pelin?

Kaikki Mestarien liigan ottelut näkyvät Suomessa maksullisilta C Moren kanavilta sekä C Moren suoratoistopalvelusta. Man Unitedin ja RB Leipzigin välinen ottelu näkyy C More Sport 2 -kanavalta. C More Sport Sport -kanavapaketti maksaa 29,95 euroa kuukaudessa.

Ottelu alkaa kello 22. C Moren Mestarien liigan jalkapallostudio sen sijaan käynnistyy jo 19.30. Studioisäntänä nähdään Petri Pasanen.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Mainio Tsämppäri-ilta taas takana, ja heti keskiviikkona jatkuu – varsin monet katseet kääntynevät Juventus-Barcelonan pariin klo 22, mutta monia muitakin hienoja otatuksia on luvassa! 🙌🏻
#UCLfi