Manchester United sai loistavan avauksen Mestarien liiga -kauteensa, kun se kukisti vieraskentällä viime kauden finaalistin Paris Saint-Germainin maalein 2-1. Voitto oli ylipäätään hieno saavutus, mutta samalla se merkitsi myös Unitedin seuraennätystä. United voitti nimittäin nyt ensi kertaa historiassaan kymmenen vierasottelua peräkkäin kaikissa kilpailuissa.

OptaJoe

@OptaJoe
10 - Manchester United have won 10 consecutive away games in all competitions for the first time in their history. Perfect.

Tällä kaudella United on voittanut vieraissa kaikki viisi peliään. Jo ennen komeaa PSG-voittoa reissun päällä olivat kaatuneet Valioliigassa Brighton (2-3) ja Newcastle (1-4) sekä Liigacupissa Luton (0-3) ja niin ikään Brighton (0-3).

Putki kuitenkin starttasi jo viime kaudella, jolloin United voitti kauden viisi viimeistä vierasotteluaan. Ensimmäisenä taipui 27. kesäkuuta Norwich jatkoajan jälkeen FA Cupin puolivälierissä 1-2. Sen jälkeen United haki täyden pistepotin Valioliigassa Brightonista (0-3), Aston Villasta (0-3), Crystal Palacesta (0-2) ja Leicesteristä (0-2). Kolmessa kymmenestä vierasvoitosta ottavana osapuolena on siis ollut Brighton.

Kun huomioidaan myös tasapelit, on United pelannut vieraissa kaikissa kilpailuissa jo 17 ottelua peräkkäin ilman tappioita. Edellisen kerran se hävisi vieraskentällä Liverpoolia vastaan 19. tammikuuta pelatussa valioliigaottelussa, kun kotijoukkue oli Anfieldilla parempi maalein 2-0.