Mukavan miehen ja seuralegendan statuksella saa aika paljon itselleen aikaa. Nyt tiimalasin hiekka on käymässä vähiin. Hymy ei enää auta. Pitää saada tuloksia aikaan. Se on maailma, jossa Ole Gunnar Solskjær tällä hetkellä elää.

Manchester United sai tuoreen kritiikkiryöpyn päälleen keskiviikkoillan Mestarien liiga -esityksellään. United-legendoista Paul Scholes ja Rio Ferdinand haukkuivat joukkueen pelaamisen maanrakoon. Viime sunnuntaina puolestaan Roy Keane arveli, että Solskjær saa potkut pelaajiensa heikkojen suoritusten vuoksi. Samassa kritiikkikuorossa on esiintynyt vielä neljäskin seuralegenda, Gary Neville.

LUE MYÖS: Seuralegendoilta täystyrmäys Man Unitedin esitykselle: ”Häpeällistä, kuin alle 10-vuotiaiden pelissä”

Paine Manchester Unitedia kohtaan on yltynyt. Se on oikeastaan ollut korkealla tasolla koko kuluvan kauden ajan, ehkä lukuun ottamatta lokakuun ajanjaksoa, jolloin United nappasi Mestarien liigassa peräkkäiset voitot PSG:stä ja RB Leipzigista.

Ilmiössä mielenkiintoista on se, että paine Solskjæria kohtaan on ollut samaan aikaan melko maltillista.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Gary Neville

@GNev2
Embarrassing

Kristian Wickstrøm

@kwickstrom10
Gary, words on Uniteds performance yesterday? And the first goal for Istanbul.

Sopivasti positiivisuutta

Siitä on jo lähes kaksi vuotta, kun Solskjær aloitti Unitedissa väliaikaismanagerina. Hyvät tulokset takasivat pestin vakinaistamisen. Sittemmin on riittänyt turbulenssia.

Viime kaudella Solskjær väisteli luoteja kuin Matrixissa ikään. United sijoittui Valioliigassa kolmanneksi, vaikka se keräsi vain 66 pistettä. Edellisellä kaudella sama pistemäärä oikeutti vasta kuudenteen sijaan.

 

Unitedilta nähtiin heikkoja ja surkeita esityksiä, mutta Juhani Tammisen sanoin Solskjærin United onnistui win the right games, eli voittamaan oikeat pelit. Oikeat kannattajien kannalta. Oikeat mediahuomion kannalta.

Kaiken lisäksi United pelasi komean kevätpuoliskon, paljolti kiitos nappihankinta Bruno Fernandesin. Työpaikka pelastui.

Vai oliko Solskjærin työpaikka oikeastaan edes vaakalaudalla? Mukava mies kun on, ja seuralegendakin.

Kritiikki osuu muihin

Mielenkiintoista on, että vaikka Unitedilla on ollut runsaasti vaikeuksia, kritiikki on kohdistunut pääosin muihin tahoihin kuin Solskjæriin. Ed Woodward on haukuttu maanrakoon heikosta siirtomarkkinapolitiikasta – pääosin toki ihan ansaitustikin. Seuralegendat taas ovat suunnanneet kritiikin ennen kaikkea nykyjoukkueen pelaajia kohti, kuten nyt viimeisimmissäkin tapauksissa.

Lopulta aika vähän on kritisoitu suoraan Solskjæria. Irvailtu somessa kyllä, muttei kovin vakavasti kritisoitu. Mukava mies kun on, ja seuralegendakin.

Nyt se ei enää oikein riitä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Toimitusjohtaja Ed Woodward on saanut raskasta kritiikkiä erityisesti tekemättä jääneiden siirtojen valossa. Kuva: Getty Images

Kausi on toki vasta alussa, mutta ilmassa ei ole viitteitä paremmasta huomisesta. Tai ainakaan tarpeeksi hyvästä.

Man United on pelannut Valioliigassa kuusi ottelua ja saanut kasaan seitsemän pistettä. Sijoitus: 15:s. Pisteodottaman perusteella Unitedin pitäisi olla sarjassa toiseksi viimeisenä.

Mestarien liigassa United tosiaan otti hienot voitot vaikeassa lohkossa – kunnes tuli romahdus lohkojumboksi arvioitua Basaksehiria vastaan.

LUE MYÖS: Ole Gunnar Solskjær antoi selityksen Manchester Unitedin nololle tappiolle: ”Se oli anteeksiantamatonta”

Valioliigassa United ei ole nyt saanut kaipaamaansa liikkumatilaa edes oikeiden pelien voittamisesta. Päinvastoin. Tottenhamia vastaan tuli nöyryyttävä 1-6-selkäsauna ja viime viikonloppuna United hävisi kotonaan hegemoniaottelussa Arsenalille.

Kuinka paljon annetaan vielä aikaa?

Aina voidaan toki kysyä, mikä on pelaajien vastuu, ja mikä on Woodwardin vastuu joukkueen rakentamiseen liittyen.

On totta, että Unitedin on ollut vaikeaa houkutella ykköskorin pelaajia riveihinsä. Samaan hengenvetoon on sanottava, että Fernandes tuli – eikä joukkueen materiaali nyt muutenkaan mikään umpisurkea ole.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

The xG Philosophy

@xGPhilosophy
𝗣𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿 𝗟𝗲𝗮𝗴𝘂𝗲: 𝗘𝘅𝗽𝗲𝗰𝘁𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗶𝗻𝘁𝘀

Onko se pelaajien vai managerin vastuu, jos United onnistuu luomaan maaliodottamaa neljänneksi vähiten koko sarjassa?

Onko se pelaajien vai managerin vastuu, jos Unitedin päähän luodaan maaliodottamaa kuudenneksi eniten koko sarjassa?

Milloin sädekehä hiipuu mukavan miehen ja seuralegendan ympäriltä ja uskalletaan puhua potkuista?

[readmore from=Manchester United]

Solskjær on nyt luotsannut Unitedia 101 ottelussa voittoprosentilla 54,46. Hänen alaisuudessaan United ei ole voittanut yhtään pokaalia.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Manchester United kärsi viime kaudella kolme välierätappiota kolmessa eri kilpailussa. Kuva: Getty Images

Sir Alex Fergusonin jälkeen David Moyes kesti lauteilla 51 ottelua voittoprosentilla 52,94. Hän voitti Community Shieldin.

Louis van Gaal sai aikaa 103 ottelua voittoprosentilla 52,43. Hän voitti FA Cupin.

José Mourinho: 144 ottelua voittoprosentilla 58,33. Hän voitti Eurooppa-liigan, Liigacupin ja Community Shieldin.

Paine kasvaa nyt koko ajan, ja uskonpa, että Solskjærin palli heiluu jo. Kuinka paljon vielä annetaan aikaa? Kuukausi? Loppuvuosi? Tämä kausi?

LUE MYÖS: Ole Gunnar Solskjærille povataan jo potkuja – näin Manchester United -manageri vastasi Roy Keanen kommentteihin