Mestarien liigan lohkovaihe huipentuu tiistaina ja keskiviikkona päätöskierroksen merkeissä. Manchester Unitedin lohkossa tilanne on kutkuttavan jännittävä ennen viimeisiä otteluita. United kohtaa päätösottelussa vieraissa saksalaisen RB Leipzigin.

Manchester Unitedin valmistautumista otteluun on häirinnyt tähtipelaaja Paul Pogban agentin Mino Raiolan kommentit. Raiola totesi Tuttosportin ottelupäivänä julkaistussa haastettelussa, että Pogban aika Unitedissa on ohi. Kommentit ovat ymmärrettävästi saanut valtavan mediahuomion. Unitedista ei haluttu kommentoida Raiolan väitettä millään tavalla ottelupäivänä, mutta selvää on, että manageri Ole Gunnar Solskjær saa vastata ksysymyksiin Pogbasta ottelun jälkeen.

Lohkotilanne

Tilanne H-lohkossa on todella tasainen ennen päätöskierrosta. Man United, PSG sekä RB Leipzig ovat tasapisteissä. United kohtaa siis päätöskierroksen ottelussa Leipzigin ja PSG pelaa kotonaan lohkon hännillä majailevaa Istanbul Basaksehiriä vastaan.

Ennakkoarvioiden mukaan PSG hoitanee oman ottelunsa Basaksehiriä vastaan, joten toinen jatkopaikka ratkaistaan nimenomaan Unitedin ja Leipzigin välillä. Lohkokolmonen jatkaa pelejä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

# Joukkue O V T H M P
1 Manchester United 5 3 0 2 13-7 9
2 PSG 5 3 0 2 8-5 9
3 RB Leipzig 5 3 0 2 8-10 9
4 Istanbul Basaksehir 5 1 0 4 6-13 3

 

Kuntopuntari

RB Leipzig, T-V-V-H-T

5.12. Bayern München 3-3 RB Leipzig (Bundesliiga)
2.12. Basaksehir 3-4 RB Leipzig (Mestarien liiga)
28.11. RP Leipzig 2-1 Bielefeld (Bundesliiga)
24.11. PSG 1-0 RB Leipzig (Mestarien liiga)
21.11. Eintracht Frankfurt 1-1 RB Leipzig (Mestarien liiga)

Manchester United, V-H-V-V-V

5.12. West Ham 1-3 Man Utd (Valioliiga)
2.12. Man Utd 1-3 PSG (Mestarien liiga)
29.11. Southampton 2-3 Man Utd (Valioliiga)
24.11. Man Utd 4-1 Basaksehir (Mestarien liiga)
21.11. Man Utd 1-0 West Bromwich (Valioliiga)

Poissaolijat

RB Leipzig

Konrad Laimer (polvivamma)
Lukas Klostermann (polvivamma)
Benjamin Henrichs (polvivamma)
Hee-Chan Hwang (koronavirus)
Lazar Samardžic (koronavirus)
Dayot Upamecano (pelikiellossa)

Manchester United

Fred (pelikiellossa)
Antony Martial (lihasvamma)
Edinson Cavani (Lihasvamma)

Arvioidut avaukset

RB Leipzig (4-3-3)

Christopher Nkunku – Emil Forsberg – Dani Olmo
Marcel Sabitzer – Kevin Kampl – Amadou Haidara
Angeliño – Willi Orban – Ibrahima Konate – Nordi Mukiele
Peter Gulácsi

Manchester United (4-3-3)

Marcus Rashford – Bruno Fernandes – Mason Greenwood
Alex Telles – Scott McTominay – Donny van de Beek
Luke Shaw – Harry Maguire – Victor Lindelöf – Aaron Wan-Bissaka
David De Gea

Valmentajien kommentit

Julian Nagelsmann, RB Leipzig

– Olemme pyrkineet oppimaan virheistämme edellisestä 0-5-tappiosta Manchesterista. Loppulukemat olivat ehkä vähän turhan suuret, emme pelanneet niin huonosti. Emme olleet tarpeeksi aggressiivisia viimeisellä kolmanneksella. Melkein pelkäsimme hyökätä. Meidän pitää pelata eri tavalla tiistaina. Meidän pitää löytää erilaisia tapoja hyökätä ja päästä heidän puolustuslinjan selustaan.

– Lohko on monimutkainen molemmille. Meidän täytyy voittaa päästäksemme jatkoon. Iso tappio Manchesterissa ei varsinaisesti parantanut meidän asemia. He (Man Utd) ovat olleet lohkon kärjessä koko ajan, mutta tappio PSG:lle muutti tilannetta heidän kannaltaan. Me haluamme voittaa hinnalla millä hyvänsä ja selvitä pudotuspeleihin.

– Luotamme tällä hetkellä todella paljon Emiliin (Forsberg). Hän pelaa lähes jokaisessa ottelussa, vaikka ei pelaisikaan täyttä 90 minuuttia.

– Taktiikkamme pelata ilman selkeää kärkeä on toiminut hyvin tähän asti. Emil on todella fiksu pelaaja, mikä nähtiin Bayern Münchenia vastaan viime lauantaina. Hän löytää jatkuvasti tiloja. Hänen kaltaiset pelaajat, joilla on laatua ja luovuutta, voivat ratkaista pelejä.

Ole Gunnar Solskjær, Manchester United

– Emme koskaan tee asioita turhan helpoiksi itsellemme, se on perinteistä Unitedissa. Mutta me haluamme mennä voittamaan.

– Pudotuspelit ovat iso juttu. Mutta he ovat Manchester Unitedin pelaajia juuri siksi, että heillä on sitä, mitä tarvitsemme. Tällaiset pelit ovat juuri sitä, mitä haluamme.

– Emme me voi vain peruutella ja toivoa 0-0-lopputulosta. Sellainen ei ole tämän joukkueen geeneissä.

Mistä näet pelin?

RB Leipzigin ja Manchester Unitedin välinen ottelu näytetään maksulliselta C More Sport 1 -kanavalta sekä maksullisesta C More -suoratoistopalvelusta. Ottelu käynnistyy kello 22, mutta C Moren studiolähetys käynnistyy jo ennen illan ensimmäisiä otteluita kello 19.30.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Mestarien liigan ratkaisupelit edessä – 16 lohkovaiheen viimeistä ottelua tällä viikolla, ja vielä 7 paikkaa pudotuspeleihin jaossa ⚽️
Jokainen peli sekä kaikkia otteluita hetki hetkellä seuraava Panorama-lähetys: cmore.fi/ucl

#UCLfi

LUE MYÖS:

Lähteet: UEFA, joukkueiden nettisivut ja Livetulokset