Manchester United hävisi keskiviikkoiltana Paris Saint-Germainille 1-3-lukemin Mestarien liigan toiseksi viimeisellä lohkopelikierroksella dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Manchester United

@ManUtd
The away side take all three points.

#MUFC #UCL

PSG aloitti ottelun sähäkästi. Manchester United joutui saman tien paineen alle, ja ottelun avausmaali nähtiin jo kuuden minuutin pelin jälkeen.

Kylian Mbappén yritys rangaistusalueen reunalta kimposi United-puolustuksesta Neymarin juoksuradalle, jonka jälkeen brassihyökkääjä ajautui pieneen kulmaan. Ovela kääntölaukaus ohitti kuitenkin David De Gean ja vei PSG:n 1-0-johtoon.

Manchester United oli sen jälkeen lähellä ajautua entistä syvempiin ongelmiin, kun Fred puski Leandro Paredesia päällään kasvoihin.

Paredes tipahti saman tien nurmen pintaan ja pelaajien tunteet alkoivat kuumeta kentällä. Erotuomari tarkasti tilanteen VAR-monitorilta, mutta antoi Fredille monien yllätykseksi vain keltaisen kortin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

GOAL

@goal
It looked like Fred and Manchester United were in serious trouble when Paredes went down after this incident 😳

But the referee looked at the replay and only gave the midfielder a yellow card 😅

The right decision? #UCL #MUNPSG

Manchester Unitedia erotuomari Daniele Orsaton kyseenalainen päätös ei kuitenkaan haitannut. Se otti päätöksen ilomielin vastaan ja tasoitti kamppailun puolen tunnin kohdalla.

Aaron Wan-Bissaka tiputti pallon nätisti Marcus Rashfordille rangaistusalueen reunalla Anthony Martialin torjutun laukauksen jälkeen. PSG:tä viime kohtaamisessakin rankaissut englantilaishyökkääjä antoi palaa ja laukaus kimposi Danilon jalasta sisään. 1-1.

Ensimmäinen jakso tuli päätökseen kuumissa tunnelmissa. Scott McTominay ja Fred leikkivät jatkuvasti tulella sortuessaan useisiin rikkeisiin keskikentällä. Tauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa, eivätkä punaiset heiluneet vielä tässä vaiheessa.

Toinen puoliaika alkoi Manchester Unitedin kannalta surkeasti. Anthony Martialille avautui kultainen sauma viedä kotijoukkue johtoon Rashfordin matalasta keskityksestä, mutta ranskalaishyökkääjän laukaus suuntautui taivaan tuuliin.

No Man Utd player has missed more Big Chances (4) in the league and Champions League this season than Anthony Martial. 😩

55 minuutin pelin kohdalla Edinson Cavani vapautettiin puolestaan läpiajoon. Entinen PSG-kärki nosti pallon taidokkaasti Keylor Navasin ylitse, mutta se pomppasi ylärimaan. Reboundista Bruno Fernandes petasi paikan Martialille, jonka laukaus jäi PSG-puolustajiin.

63 minuutin kohdalla Alessandro Florenzi löysi keskityksellään Marquinhosin, mutta brassipuolustajan pusku erinomaiselta tontilta suuntautui rimaan.

Hetkeä myöhemmin vaihdosta sisään tullut Mitchel Bakker pakotti De Gean erinomaiseen torjuntaan. Torjunasta seuranneesta kulmapotkun jälkitilanteesta PSG kuitenkin maalasi.

[readmore from=Manchester-United]

Ander Herreran laukaus boksin reunalta kimposi Diallon kautta Marquinhosille, joka tuikkasi pallon sisään lähietäisyydeltä. Maalia tarkasteltiin pitkään VAR:lta, mutta lopulta tilanteesta ei löytynyt paitsiota. PSG siirtyi siis 2-1-johtoon – samoihin lukemiin millä se hävisi Unitedille Pariisissa.

Nopeasti maalin jälkeen Fred sai – voisiko jopa sanoa viimein – ottelun toisen keltaisen korttinsa liukuessaan pallon voimalla pois Herreralta. Manchester United joutui pelaamaan siis kamppailun viimeiset 20 minuuttia vajaalla. Ole Gunnar Solskjær katui varmasti päätöstään pitää Fred kentällä.

Manchester United ei enää noussut tasoihin vajaamiehisenä, vaan PSG viimeisteli lukemat 3-1:een ottelun lisäajalla. Neymar iski ottelunsa toisen maalin Rafinhan taitavasta esityöstä oppikirjamaisen vastahyökkäyksen päätteeksi, ja Thomas Tuchelin miehistö poistui Old Traffordilta juhlien.

Voitto nosti PSG:n lohkon toiselle sijalle. Manchester United on ensimmäisenä ja RB Leipzigin kolmantena. Kaikilla on tällä hetkellä yhdeksän pistettä. Manchester Unitedille riittää viimeisestä lohkopelistä tasapeli Leipzigiä vastaan jatkopaikan varmistamiseksi.