Manchester Unitedin akatemiasta edustusjoukkueeseen on ponnahtanut viime vuosien aikana kaksi huippuhyökkääjää, Marcus Rashford ja Mason Greenwood. Tekeekö saman tempun seuraavaksi Joe Hugill?

17-vuotias Hugill sai osakseen suurta huomiota, kun hän teki kaksi viikkoa sitten peräti neljä maalia Liverpoolin verkkoon seurojen alle 23-vuotiaiden joukkueiden kohtaamisessa. Viiteenkin oli mahdollisuus, mutta Hugill antoi herrasmiehenä debyyttiotteluaan pelanneen Amad Diallon laukoa ottelun lopussa rangaistuspotkun.

The United Stand

@UnitedStandMUFC
Joe Hugill insists he let Amad Diallo take a penalty on his #mufc debut vs Liverpool because he wanted to welcome him to the club in style. [men]

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Joka tapauksessa neljä maalia oli huikea suoritus, jonka jälkeen Hugill sai ylistystä brittimedioissa. Kehut irtosi myös Unitedin päävalmentaja Ole Gunnar Solskjærilta.

Mutta kuka on tämä huippulupaus nimeltä Joe Hugill?

Lokakuun 19. päivä vuonna 2003 syntynyt Hugill on Sunderlandin kasvatti, joka siirtyi viime kesänä Manchester Unitediin 300 000 punnan siirtokorvauksella.

Hugillin perässä oli lukuisia valioliigaseuroja, kuten esimerkiksi Arsenal, Tottenham, Wolves ja Leeds, mutta nuorukainen valitsi Manchester Unitedin.

– Hullua ajatella, että sain mahdollisuuden pelata Manchester Unitedissa, Hugill kertoi Secret Scoutille.

– Unitedin pelityyli sopi omaan tyyliini. Sunderlandissa pelattiin melko puolustusvoittoisesti, mutta Unitedissa hyökätään jatkuvasti.

– Minusta tuntui, että Man United oli oikea seura minulle, enkä ole koskaan katsonut taaksepäin! Man Unitedin kaltaisessa seurassa pelaaminen on jokaisen lapsen unelma. Sopimuksen allekirjoittaminen tuntui epätodellisemmalta kuin mikään muu.

Keskushyökkääjänä pelaava Hugill on ollut debyyttikaudellaan tehokas. 188-senttinen on pelannut Unitedin alle 23-vuotiaiden joukkueessa yhteensä 13 ottelua, joissa hän on tehnyt kymmenen maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä.

Alle 19-vuotiaissa Hugill on ollut vieläkin tehokkaampi. Neljässä ottelussa hyökkääjälupaus on tehnyt peräti kuusi maalia ja antanut yhden maalisyötön.

Hugillin suurimpia vahvuuksia ovat viimeistelytaito sekä pallokosketus. Pelityyliltään häntä on verrattu Englannin maajoukkuekapteeni Harry Kaneen.

Vaikka Hugill ei ole pelannut vielä peliäkään aikuisten tasolla, eikä edes Englannin juniorimaajoukkueissa, näyttää hänen tulevaisuutensa tällä hetkellä kirkkaalta.

Mikäli Hugillin kehitys jatkuu nähdyn kaltaisena, kuka tietää, mikäli hän vielä jonain päivänä johtaisi Unitedin hyökkäyslinjaa. Hyökkäystrioa voisi hyvin säestää kaksi seuran muuta kasvattia, Rashford (vasemmalla) ja Greenwood (oikealla).

Mikäli yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen tästä.