Manchester Unitedin fanit ovat viime viikkojen aikana nousseet otsikoihin useiden mielenosoitusten vuoksi.

Rajuimmat mielenosoitukset nähtiin 2. toukokuuta, jolloin fanit onnistuivat murtautumaan Old Traffordille ja valtasivat kentän. Samaisena päivänä piti alunperin pelata klassikko-ottelu Man Unitedin ja Liverpoolin välillä, mutta mellakoiden vuoksi se jouduttiin siirtämään pelattavaksi 13. toukokuuta.

Mielenosoituksia on nähty senkin jälkeen kahteen otteeseen, mutta pienemmissä määrin. Kaikki on johtunut siitä, että Unitedin omistava Glazerien perhe yritti liittää seuran mukaan Euroopan Superliigaan.

Se oli viimeinen niitti faneilla, jotka ovat olleet tyytymättömiä seuran toimintatapoihin siitä lähtien, kun Glazerit hankkivat seuran vuonna 2005.

[readmore from=Glazer]

Mielenosoituksilla on ollut myös positiivisia vaikutuksia, sillä seuraomistajiin kuuluva Joel Glazer on luvannut tavata faneja yrittäessään parantaa suhdetta heihin. Joel ja hänen perheenjäsenensä eivät ole koskaan aikaisemmin osallistuneet yhteenkään kokoukseen seuran kannattajien kanssa.

– Odotan innolla fanien tapaamista. Haluan kuulla heidän näkemyksensä ja olla osa rakentavaa keskustelua. Uskon vakaasti, että tämä voi avata uuden aikakauden positiiviselle vuoropuhelulle ja yhteistyölle seuran ja fanien välillä, Joel Glazer sanoi lausunnossaan.

Virtuaalisesti järjestettävä kokous osapuolien välillä on luvassa perjantaina 4. kesäkuuta.

Joel Glazer reportedly coming to the fans forum for the first time in 16 years can only mean one thing.

They are panicking.
The protests are working.
Keep the pressure going and don't fall for these.