Manchester United on jättimäinen seura, jolla on jättimäiset odotukset, ja jättimäiset määrät rahaa käytettäväksi niiden täyttämiseen. Niinpä se tekee jättimäisiä pelaajakauppoja.

Tämän kesän supersiirron määritelmät täyttää ainakin Jadon Sanchon hankinta Borussia Dortmundista. Punaiset kiersivät naapuriakatemian kasvattia kuin kissa kuumaa puuroa, heitellen saksalaisille rahatukon kerrallaan lisää – saaden lontoolaisen lopulta riveihinsä 85 miljoonan euron kuittia vastaan.

Sancho on pelipaikaltaan oikea laitahyökkääjä, aivan kuin Amad Diallo, jonka nimi saattaa vielä soittaa jonkun United-kannattajan kelloja. 19-vuotias – siis vain kaksi vuotta Sanchoa nuorempi – norsunluurannikkolainen naarattiin melko isolla tohinalla seuraan Atalantasta, jonka akatemiassa tämä on varttunut.

Diallo haikaili vielä kesäkuussa murtautumisesta kunnolla seuran edustusjoukkueeseen. Se tie ei ole tätä nykyä enää kovinkaan avoimena. Serie A -seurassaan ennen siirtoa vain 37 pääsarjaminuuttia tililleen kirjauttanut nuorukainen sai vetää punapaidan päälleen melko pian tammikuussa tapahtuneen saapumisensa jälkeen, mutta valioliigakokemus karttui lopulta melko vaatimattomasti; neljässä ottelussa yhteensä 167 minuuttia.

Reilut 21 miljoonaa Glazereille kustantanut komeetta varmasti olikin tulevaisuutta varten tehty hankinta, mutta kaikesta vuosia jatkuneesta kohusta huolimatta sellainen on myös Sancho. Tällä hetkellä olympiakisoissa puskevan Diallon tilanne on varmasti seuran toimiston papereissa merkittynä kysymysmerkein.

Ole Gunnar Solskjær on jo vahvistanut, että samassa siirtoikkunassa Diallon kanssa saapunut oikea laituri Facundo Pellistri lähtee lainalle. Vastaava komennut Diallon kohdalla ei todellakaan olisi yllättävä. Jälkikäteen ajatellen vaikuttaa siltä kuin United olisi hankkinut teini-ikäisen kaksikon vain, koska epäonnistui vielä tammikuussa Sanchon tavoittelussa.

Vastikään uudella managerisopimuksella palkittu norjalaisluotsi latoi Goalin mukaan keskiviikkona kauniita lauseita liittyen (tähänkin) tilanteeseen.

– Me käytämme jokaista pelaajaamme. Ajattelemme joka ikisen pelaajan, ja seuran, parasta etenemispolkua. Mietimme, mikä on parasta tälle kaudelle, mikä tulevaisuudelle.

On huomioitava myös, että toisen epäonni voi koitua toisen onneksi. Perjantaina vahvistui, että Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford joutuu sivuun tositoimista arviolta kolmeksi kuukaudeksi.