Cristiano Ronaldon paluu Manchester Unitediin on pannut monen pasmat sekaisin.

Pelaajistossa on niitä, jotka ovat iloinneet julkisesti. Ja on taatusti niitä, jotka ovat sadatelleet mielessään.

Jaamme nyt Unitedin pelaajat voittajiin ja häviäjiin sen mukaan, mitä Ronaldon paluu kunkin kohdalla tarkoittaa.

Voittajat

Bruno Fernandes kuului niihin, jotka iloitsivat julkisesti Ronaldon paluun varmistuttua. Eikä ihme. Herrat tuntevat toisensa maajoukkueesta, missä homma on toiminut. Fernandes tekee Portugalin maajoukkueessa ja Man Unitedissa peliä kymppialueella. Ronaldo taas pelannee Unitedissa keskushyökkääjänä, joten päällekkäisyyttä ei ole. Toisaalta on kyllä mielenkiintoista seurata, miten kaksikko toimii vapaapotku- ja rankkaritilanteissa…

Luke Shaw on pelaaja, joka keskittää eniten Man Unitedin miehistöstä. Viime kaudella Shaw kirjautti kuusi maalisyöttöä, tällä kaudella ei vielä yhtään. Ronaldon myötä boksissa on kohdepelaaja, jolla on ihan eri tason kyky nikkailla keskityksiä sisään kuin muilla Unitedin kärkimiehillä.

Siinä ja tässä

Paul Pogban suhteen Ronaldon tulo on arviolta vähän kaksiteräinen miekka. Pogballe on löydetty hyvä paikka vasemmalta laidalta, mistä hän on päässyt ajamaan sisään taskuun. Nyt kun Ronaldo ja Jadon Sancho lisäävät kilpailua hyökkäyspään pelipaikoille, on odotettavaa, että Ole Gunnar Solskjær yrittää saada tähtensä mahtumaan kentälle niin, että Pogbaa nähdään taas useammin keskikentän ytimessä tai pohjalla.

Toisaalta Pogba saa Ronaldosta kentälle magneetin, joka vetää vastustajia puoleensa. Se taas avaa tilaa Pogballe nousta tyhjiin tiloihin.

Yksi hyvin mielenkiintoinen nimi Unitedissa on Mason Greenwood. Vasta 19-vuotias hyökkääjä on nousemassa rytinällä ylöspäin Unitedin hierarkiassa. Toissa kaudella 47 ottelua, tehot 17+4. Viime kaudella 52 ottelua, 12+6. Tällä kaudella kolme ottelua, kolme maalia. Ronaldon ja Sanchon tulo voi hieman hidastaa Greenwoodin nousua, mutta tuskin he sitä pysäyttävät. Ennemminkin Sancho on tässä se, joka saattaa joutua hetken aikaa kuopimaan paikallaan, ennen kuin peliaikaa alkaa kunnolla tulla.

Häviäjät

Edinson Cavani menetti jo pelinumeronsa ja pian menevät myös peliminuutit. Cavanille Ronaldon tulo oli yksi suuri painajainen, ainakin näin ennakolta ajatellen. Vielä viime kaudella Cavani pelasi 2180 minuuttia ja iski tehot 17+6. Jos lukemat ovat tällä kaudella edes puolet noista, olisi se torjuntavoitto Cavanille.

[readmore from=Manchester-United]

Anthony Martial on toinen, jonka päivät alkavat olla luetut. Tiettävästi Martialia yritettiin kaupata siirtoikkunan takarajan kynnyksellä, mutta mies ei halunnut lähteä. Ehkä mieli muuttuu tällä kaudella, kun pakaralihakset alkavat puutua istumisesta. Tätä nykyä Martial on vaarassa pudota Unitedin kärkihierarkiassa neljänneksi. Siinä ei paljon peliaikaa ole luvassa, jos pelataan muodolla 4-2-3-1.

Jesse Lingard kärsii isosti sekä Ronaldon että Sanchon tulemisesta. Nyt on niin paljon tunkua hyökkäyspään pelipaikoille, että Lingardille tilaa ei vain yksinkertaisesti ole. Viime kauden nappilaina West Hamissa on kaunis muisto vain, kun Lingard katsoo tämän kauden pelit kentän laidalta.

Donny van de Beekin agentti Guido Albers ehti jo sanoa suoraan, että ”Ronaldon tulo on huono uutinen” de Beekin kannalta. Järkeily menee juurikin niin, että Ronaldon myötä Pogba siirtyy vasemmalta laidalta keskikenttäpelaajien rotaatioon, ja siinä kamppailussa van de Beek putoaa nyt taas yhden pykälän alaspäin. Van de Beek yritti päästä pois Unitedista siirtotakarajan kynnyksellä, mutta Solskjær ei päästänyt.