Saksalaisen Ralf Rangnickin siirto Manchester Unitedin väliaikaiseksi manageriksi on enää virallista julkistusta vaille valmis.

United ja Rangnickin työnantajana vielä toistaiseksi toimiva Lokomotiv Moskova ovat päässeet yhteisymmärrykseen saksalaisen siirtoon liittyvistä yksityiskohdista ja kompensaatioista.

Michael Carrick johdattaa Unitedin vielä Chelsea-peliin. Se on varma, koska Rangnick ei millään ehtisi saamaan työlupaa tässä ajassa. Eikä sopimusta ole edes julkistettu. Arsenal-kamppailu sen sijaan voisi olla mahdollisuuksien rajoissa.

Lopulta hän tulee joka tapauksessa ottamaan seuran huomaansa. Rangnick tunnetaan taktisena nerona, joka osaa organisoida joukkueensa erinomaisesti. 63-vuotias saksalainen tunnetaan myös eräästä toisesta asiasta.

Hän ei pidä kokeneista tai toisin ilmaisten ”vanhoista” pelaajista. Rangnick oli jo muutamaan otteeseen astumassa AC Milanin ruoriin viimeisten parin vuoden aikana. Lopulta näin ei tapahtunut ja ehkä se ainakin osalle seuran kannattajista oli hyvä uutinen.

Zlatan Ibrahimovic ei Milanossa tekisi tällä hetkellä temppujaan, jos saksalainen olisi puikoissa.

Rangnick kertoi vuonna 2020 La Gazzetta dello Sportille, että hän arvostaa Ibrahimovicia jalkapalloilijana. Saksalainen totesi silti, että 38-vuotiaat (nyk. 40-vuotias) pelaajat eivät kuulu hänen suunnitelmiinsa.

– Se ei ole minun tapani. Ibra on varmasti tarpeeksi hyvä, mutta haluan kehittää pelaajia sekä joukkuetta. En näe mitään järkeä, että joukkueessani olisi Ibrahimovic tai (Simon) Kjær, kertoi Rangnick.

– Nuoret pelaajat yksinkertaisesti oppivat nopeammin ja omaksuvat asioita.

Nyt Rangnickin ryhmän suurin tähti on 36-vuotias Cristiano Ronaldo. Portugalilainen, jota saksalaisvalmentaja kutsui liian vanhaksi jo vuonna 2016. Ronaldo oli tuolloin vain 31-vuotias.

Todettakoon, että Rangnick sanoi tuolloin myös Lionel Messin olevan jo vanha mies.

[readmore from=Manchester-United]

Saksalainen vannoo nuoren pelaajarungon voimaan ja haluaa kehittää joukkuepelaamisen lisäksi yksilöitä. Kaikki tietävät, että Ronaldo ja myös Ibrahimovic ovat fyysisesti kaikkea muuta, mitä ikä antaisi olettaa.

Pelillinen taso ei silti tunnu olevan Rangnickille välttämättä edes perimmäinen syy.

Onko Manchesterissa kehittymässä isohko dilemma jo ennen kuin saksalaisen sopimus on julkistettu?

Ei välttämättä, mutta jännä nähdä.

Lähde: La Gazzetta dello Sport, Football Italia