Kissa ja hiiri -leikki Valioliigan mestaruudesta jatkuu keskiviikkoiltana Manchesterin derbyllä. Ennakkoasetelmat ovat selkeät: Manchester City tarvitsee voiton pysyäkseen mukana mestaruusjunassa.

Manchester Unitedin toiveet Mestarien liigan paikasta eivät enää montaa pistemenetystä kestä.

– On kovin vaikea uskoa, että United pystyisi muutamassa päivässä luomaan kasvonsa niin perusteellisesti, että sillä olisi kovin kummoisia saumoja Cityn voittamiseen. Niin heikkoa joukkueen peli Evertonia vastaan oli, että parin piirun parannus ei taida oikein riittää, Viasatin jalkapalloselostaja Ville Kuusinen arvioi Valioliiga.comille.

Kuusinen perustelee kantansa myös Cityn huomattavasti laajempaan materiaaliin.

– City kaatoi Tottenhamin viikonloppuna melkeinpä kolmosmiehistöllä, mistä United löytäisi edes kakkosmiehistön otteluruuhkan keskellä?

Derby-status tasoittaa Kuusisen mielestä puntteja, mutta Old Trafford ei hänen mielestään ole enää mikään voittamaton linnoitus.

– Manchester Unitedissa on tapahtunut liian paljon liian lyhyessä ajassa. Tässä mielessä kaikki manageri Ole-Gunnar Solskjærin saama kritiikki ei ole ollut reilua, mutta koskapa se brittimediassa on ollutkaan, hän pohtii.

Suurimmaksi ongelmaksi Kuusinen näkee sen, että Solskjærin tuomat pelilliset muutokset ovat olleet lähinnä kosmeettisia.

– Kuka voi rehellisesti sanoa, että jotain suurta evoluutiota olisi tapahtunut? Kylmä fakta on se, että Manchester Unitedin materiaali ei, Paul Pogbasta huolimatta, ole tarpeeksi korkealaatuista.

– City pystyy heittämään kentälle kaksi-kolme maailmanluokan pelaajaa lähes jokaiselle pelipaikalle, onnistuisiko tämä Unitedilla?

Täysin vaille mahdollisuuksia Kuusinen ei Manchester Unitedia jätä, mutta se vaatisi hänen mukaansa pienoisen ihmeen.

– Jos OSG pystyy parissa päivässä luomaan joukkueensa nahan ja esittelemään taktisesti kypsän ja taistelevan Unitedin, kaikki on mahdollista. Tähän on vain todella vaikea uskoa Goodison Parkin katastrofin jälkeen, selostaja Ville Kuusinen päättää.

Manchesterin derby United-City keskiviikkoiltana klo 22.00 Viasatin jalkapallokanavalla sekä Viaplay-suoratoistopalvelussa.