Juuri West Hamin manageriksi nimitetty Manuel Pellegrini antoi keskiviikkoaamuna ensimmäisen haastattelunsa uudessa toimessaan – sisältö oli eräänlainen linjapuhe.

– Aloitamme työn tänään. Ensimmäiseksi valmistaudumme hyvään pre-seasoniin, joka on ensiarvoisen tärkeä. Sen jälkeen haluan saada joukkueen valmiiksi mahdollisimman kiireesti, mutta kärsivällisyydellä. Oikeiden pelaajien on löydyttävä oikeilla hinnoilla, sen mukaan mitä seura on valmis tänä vuonna heihin panostamaan.

Vaikka muutamakin muu valioliigaseura vielä empii ensi kauden manageripäätöstensä kanssa, Pellegrini sanoi aikaa olevan myös West Hamin kohdalla vähän.

– Meidän pitää työskennellä ilman vapaapäiviä tästä aina kauden alkuun saakka, sillä aika on vähän kortilla. Sitä kuitenkin on, ja olen varma että kovalla työllä ehdimme saada joukkueen valmiiksi ja valmiuteen.

Chileläisen taustaan kuuluvat tunnetusti managerin työt niin Manchester Cityssä kuin Real Madiridissa. Toisaalta hän on valmentanut myös sekä Villarrealin, että Málagan aina Mestarien liigan pudotuspeleihin saakka. Kokemusta löytyy siis toimimisesta kaikkein suurimpien resurssien ulkopuolellakin.

– Nyt on tärkeää tehdä selväksi, että olemme aloittamassa täysin uutta projektia, ja tarvitsemme siihen aikaa. Kun pelaamme ottelun kerrallaan, ja pelaajat oppivat minun ideani käytännössä, uskon, että meistä tulee oikein hyvä jalkapallojoukkue.

Lähde: West Ham