Leeds-manageri myönsi syyllisyytensä röyhkeään tempaukseen – vakooja vastustajan harjoituksissa

© Kuva: Getty Images

Leedsin päävalmentaja Marcelo Bielsa nousi perjantai-iltana pienen kohun keskelle, kun Derby kertoi poistaneensa ’epäilyttävän henkilön’ joukkueen harjoituksista.

Kyseinen henkilö oli Bielsan lähettämä vakooja, joka seurasi Derbyn harjoituksia ennen heidän sarjaotteluaan Leedsiä vastaan.

Kenties hieman yllättäen argentiinalaismanageri myönsi syyllisyytensä juuri ennen ottelua. Hän ei kuitenkaan pyytänyt tekosiaan anteeksi Derbyltä tai edes Leedsiltä, vaan kertoi käyttäneensä tätä röyhkeää toimintakeinoa jo pidemmän aikaa.

– Se on totta, se henkilö oli joku Leedsistä. Olen vastuussa siitä. Minulle ei ole väliä onko tämä sallittua vai kiellettyä, oikein vai väärin, Bielsa kommentoi Sky Sportsille.

– Olen yksin vasuussa tästä. Olen käyttänyt tätä tapaa Argentiinan MM-karsinnoista lähtien. Se ei ole siellä laitonta, olemme tehneet sitä julkisesti ja me puhumme siitä lehdistötilaisuuksissa. Joidenkin mielestä se kuitenkin on väärä tapa toimia.

Vakooja tarkkaili Derbyn harjoituksia ennen illan ottelua, mutta hänen jäädessä rysän päältä kiinni Derby-manageri Frank Lampard keskeytti kaiken toiminnan.

Lampard oli raivoissaan Bielsan tempauksesta, ja uskoi hänen käyttäneen vakoojaa myös joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa tällä kaudella. Leeds päihitti Derbyn silloin luvuin 4-1.

– Paikalla oli myös joku ennen ensimmäistä kohtaamistamme, kun hävisimme 4-1, sanoi Lampard.

– Leeds voi voittaa sinut 4-1, koska kyseessä on fantastinen joukkue, mutta heillä todella oli joku puskissa sinä päivänä. Häntä pyydettiin lähtemään, mutta tilannetta ei seurattu samalla tavalla kuin tänään.

– Reilun pelin ja urheiluhengen kannalta tämä on surkeaa toimintaa. Ja jos joku haluaa sanoa, etteivätkö harjoitukset ja taktiikoiden hiominen olisi tuloksien kannalta keskeistä, niin se vain tarkoittaisi että Pep Guardiola, Mauricio Pochettino, Jurgen Klopp, kaikki hyvät managerit olisivat vain onnekkaita.

Mestaruussarjan toimihenkilöiden kerrotaan tutkivan tilannetta ja rankaisevan Bielsaa mahdollisesti sakoilla ja toimitsijakiellolla.

Leeds voitti Derby Countyn perjantaina luvuin 2-0.