Brittijalkapallon suurin puheenaihe keskiviikkona oli epäilemättä legendaarisen Marcelo Bielsan tunnin kestänyt lehdistötilaisuus, jossa hän kertoi medialle ja jalkapalloyleisölle koko kauden kestäneestä vastustajien vakoilustaan. Vakoilu paljastui ennen Bielsan valmentaman Leedsin viimeviikkoista ottelua Derbyä vastaan.

Derbyä luotsaava Chelsea-ikoni Frank Lampard kommentoi Bielsan ulostuloa medialle voitokkaan FA Cup -ottelun jälkeen. Derby kukisti keskiviikkona uusintaottelussa valioliigaseura Southamptonin.

Lampardin mielestä Bielsan, joka tunnetaan myös lempinimellä ”Loco” (eli ”Hullu”), ulostulo oli uskomaton. Lampardkaan ei edes yrittänyt kieltää, etteikö vakoilu kuuluisi jalkapallokentillä nykyaikaan.

– Olin ehdottomasti yllättynyt, se oli uskomatonta, Lampard kommentoi Sky Sportsille, vaikka myönsikin, ettei ollut nähnyt itse lehdistötilaisuutta.

Lampardin mielestä Bielsasta sai sellaisen käsityksen, että hän todella tiesi Derbystä keskimääräistä enemmän, mutta ainoa sellainen valmentaja hän ei suinkaan ole.

– Sain Bielsasta sellaisen vaikutelman. En ole saanut Pep Guardiolasta sellaista vaikutelmaa, mutta Jürgen Kloppista ja Mauricio Pochettinosta kylläkin. He tekevät sen ehdottomasti kuitenkin suljettujen ovien takana eivätkä julkisesti.

[readmore from=Marcelo-Bielsa]

– Kaikki tutkivat muita joukkueita, niin yksinkertaista se on. Tämä luultavasti avaa fanien silmiä, sillä suurin osa näistä jutuista tapahtuu suljettujen ovien takana.

– Sitä kuitenkin tehdään kaikkialla, eikä sen pitäisi yllättää ketään, joka työskentelee jalkapallon parissa. Tämä asia kuuluu ehdottomasti nyt kuitenkin liigalle, sillä se koskee jokaista joukkuetta. Nyt on heidän vuoronsa päättää, miten tästä jatketaan, Lampard summasi tuntonsa.