Leedsin huippuvalmentaja Marcelo Bielsa myöntää, että hänen pitäisi olla jo kykeneväinen puhumaan englantia pelaajiensa kanssa.

Bielsa kommunikoi joukkueelleen yhä tulkin välityksellä, vaikka on viettänyt lähes kolme kokonaista kautta Elland Roadilla.

65-vuotias argentiinalaisluotsi, joka ei myöskään opetellut ranskan kieltä Marseillessa tai Lillessä, myöntää katuvansa kyvyttömyyttään puhua samaa kieltä kuin kaikki muut.

– Yksi suurimmista heikkouksistani englantilaisen jalkapallon parissa on se, etten pysty kommunikoimaan kielellä jota kaikki puhuvat, totesi Bielsa torstaina lehdistölle.

– Yhdellä tapaa, se etten ole oppinut puhumaan englantia heikentää minua. Ymmärrän tämän täysin.

– Olen anteeksipyynnön velkaa kaikille heille, joiden on kuunneltava minua ja huomattava etten vieläkään ole opetellut englantia.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Football Daily

@footballdaily
🗣"It debilitates me the fact that I haven't been able to learn how to speak English."

Leeds United boss Marcelo Bielsa revealed his one regret since being in English football is not learning the language

Bielsa tykkää antaa pelaajilleen selkeitä ja yksinkertaisia viestejä, mutta ei ole aina onnistunut siinä puhuessaan äidinkieltään espanjaa.

Bielsa yritti väittää, että tämä olisi hänen syynsä olla puhumatta englantia, mutta tietää sen olevan vain karkea tekosyy.

– Yksi valmentajan suurista työkaluista on välittää viesti eteenpäin sanoilla. Yksi niistä asioista, joihin olen omistanut eniten aikaa valmentajana, on juurikin kommunikointi, Bielsa jatkoi.

[readmore from=Marcelo-Bielsa]

– Jos on jotain, mitä haluan tehtävän, tai sen tekemisessä on kestänyt kauan, on minun ajateltava käyttämieni sanojen merkitystä ja määritelmää. Yritän sanoa kaiken yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla ilman, että menetän viestini painoarvoa.

– Kun puhun espanjaa, minun on hankala välittää ideoitani eteenpäin yksinkertaisesti ja lyhyesti, joten jos en pysty siihen äidinkielelläni, niin miten pystyisin siihen englanniksi?

– Ensimmäinen ihminen, joka ei usko tätä selitystä, on minä itse. Mutta se on minun todellisuuteni.