Marco Silva: Tuomarivirhe ratkaisi tappion – Everton-toppari sai punaisen kortin vielä ottelun päätyttyä

© Kuva: Getty Images

Everton kärsi niukan 0-1-tappion Watfordille lauantai-itapäivänä. Marco Silva, joka siirtyi Watfordista Evertonin peräsimeen viime kesänä, uskoi tuomarivirheiden ratkaisseen ottelun.

Watford teki ottelun ainoan maalinsa kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Andre Gray ohjasi Will Hughesin keskityksen maaliin ottelun 65. peliminuutilla. Silvan ja Evertonin pelaajien mielestä tilanteesta ei kuitenkaan olisi pitänyt tulla kulmapotkua, vaan maalipotku vierasjoukkueelle.

Everton-toppari Kurt Zouma jäi vielä päätösvihellyksen jälkeen riitelemään tilanteesta erotuomari Lee Probertin kanssa, mikä lopulta johti ranskalaistopparin pelinjälkeiseen ulosajoon. Silva ei ollut asiasta mielissään.

– Koitan jutella tuomarin kanssa nyt, jos hän pysyy täällä, koska juttelin asiasta jo Kurtin  kanssa ottelun päätyttyä, Silva kertoi lehdistölle Liverpool Echon mukaan.

– Hänen mukaansa hän sai keltaisen kortin, ja sitten vielä toisen keltaisen kortin. Tässä tilanteessa pelaajiemme tulisi pysyä rauhallisina, mutta se ei aina ole helppoa ja tuomarin tulee tajuta että useat, useat päätökset menivät tänään meitä vastaan.

– Kun kulmapotku annettii, kaikki pelaajamme ihmettelivät tuomarin päätöstä, ja maalin jälkeen valitukset jatkuivat koska tilanteesta ei olisi pitänyt tulla kulmapotkua. Pallo meni puolisen metriä Jordan Pickfordin ohitse, kukaan ei koskenut palloon, vain vaan tuomari näki tilanteen kulmana, Silva valitti lehdistölle.

Evertonilla oli tilaisuutensa tulla pelissä vielä tasoihin. Lucas Digne osui vapaapotkusta tolppaan, kun taas Dominic Calvert-Lewin epäonnistui erinomaisesta maalintekopaikasta neljä minuuttia ennen päätösvihellystä.

Voitolla Everton olisi edennyt Watfordin ohitse sarjataulukossa, mutta jäi tappion myötä yhdeksänneksi.

Kertoimet ottelulleEverton - Norwich City23.11.2019