Evertonin manageri Marco Silva on lehtitietojen mukaan keskiviikon derbytappion jälkeen viittä vaille työtön.

Portugalilaisluotsi Silva koki joukkueineen 2-5-tappion paikallisvastustajansa Liverpoolin vieraana Valioliigassa (lue otteluraportti). Everton putosi keskiviikon tulosten myötä jo 18. sijalle.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Everton have conceded five goals against Liverpool in a match for the first time since November 1982, when they lost 5-0 under Howard Kendall against a Reds side managed by Bob Paisley. Punished.

The Guardian kertoo, että paikallispeli saattoi hyvinkin olla Silvan viimeinen Evertonin käskyttäjänä. Lehden mukaan Everton on kaavaillut entisestä manageristaan David Moyesista joukkueen uutta käskyttäjää ja seuralegenda Tim Cahillista hänen apulaistaan.

Silvalta kysyttiin suoraan, pelkääkö hän potkuja,

– En ole oikea henkilö puhumaan tilanteesta. Olen ollut sataprosenttinen ammattilainen siitä päivästä lähtien, kun liityin seuraan ja tulen olemaan sitä viimeiseen päivääni asti. Ymmärrän, miksi näitä kysymyksiä tulee. Ette kysyisi niitä, jos voittaisimme kaikki pelimme. Ei ole minun asiani vastata noihin kysymyksiin. En halua puhua jokaisen ottelun jälkeen tulevaisuudestani.

LUE MYÖS: Liverpool ja Jürgen Klopp tekivät historiaa: ”Mukava lukema, mutta se ei varsinaisesti kiinnosta minua”

– Meidän on pystyttävä parempaan, oltava rohkeampia ja voitettava enemmän kaksinkamppailuja. Me tiesimme, että he (Liverpool) tulevat tekemään juoksuja selustaan, mutta me emme olleet tarpeeksi vahvoja. Emme olleet tänään tarpeeksi hyviä.

OptaJoe

@OptaJoe
1999 - Everton find themselves in the relegation zone after playing at least 15 Premier League matches for the first time since April 10th 1999 (after 32 games). Sinking.

Evertonin puolustaja Mason Holgate sanoi, että heillä on ollut myös huonoa tuuria, mutta lisäsi, että se ei riitä selitykseksi heidän tasoiselle joukkueelle. Holgaten mielestä pelaajien on otettava iso vastuu tappioista, joita on kertynyt tällä kaudella Valioliigassa jo yhdeksän.

– Meidän on otettava lähes kokonaan vastuu. Manageri on kertonut meille, mitä meidän pitää tehdä, emmekä ole tehneet niin.

– Pelit tulevat nopeasti vastaan, joten meillä on hyvä mahdollisuus kääntää tilanne ympäri nappaamalla voitto. Emme voi hyväksyä sitä, missä olemme.