22-vuotias Huuhkajien kärkimies Marcus Forss vietti aivan uskomatonta ennätysten iltaa Englannin Liigacupissa tiistaina. Forss ei tyytynyt vain hattutemppuun, vaan takoi peräti neljä maalia, kun Brentford löi maan rakoon neljännellä sarjatasolla Kakkosliigassa pelaavan Oldhamin maalein 7-0.

Ottelu oli Liigacupin historian 156:s Brentfordille, ja seuran historian ensimmäinen hattutemppu kyseisessä kilpailussa. Hattutemppu oli myös Forssin ensimmäinen sekä Liigacupissa että Brentfordin peliasussa. Kolme maalia Brentford teki myös Ykkösliigan ottelussa Southendia vastaan lokakuussa 2019 pelatessaan tuolloin lainalla Wimbledonissa, mutta neljän maalin peli oli ammattilaisuran ensimmäinen.

Brentford selviytyi nyt myös ensi kertaa koskaan kahtena peräkkäisenä vuonna Liigacupissa 16 parhaan joukkoon.

Vähemmän yllättäen kaikilla neljällä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan maalin tehnyt Forss valittiin murskaavalla äänivyöryllä Brentfordin parhaaksi pelaajaksi ottelussa. Brentford myös hassutteli suomalaisen nimellä kirjoittaen sen maalimäärään viitaten muodossa ”Marcus Four-ss”. Komealta nimi näytti myös laittamalla o-kirjaimen paikalle neljä jalkapallo-emojia.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Brentford FC

@BrentfordFC
Choose your @UtilitaFootball Man of the Match tonight 👇

#BrentfordFC #BREOLD

Sivusto football.london antoi Forssille arvosanaksi ottelusta yhdeksän, illan parhaan arvion. Näin suomalaisen onnistumista sanallisesti arvioitiin:

– Tämä oli suomalaisen ensimmäinen peli kaikissa kilpailuissa edellisen kierroksen Forest Green -voiton jälkeen, ja hän vastasi parhaalla mahdollisella tavalla. Neljän maailman tekeminen vahvisti taatusti hänen itseluottamustaan ja vakuutti, että Thomas Frank voi luottaa häneen, jos hyökkäysosastolla sattuu loukkaantumisia.

[readmore from=Marcus-Forss]

Brentfordin valmentaja Thomas Frank itse ei tyytynyt pelkkään ysiin, vaan antoi haastattelussa suomalaishyökkääjälle täyden kympin.

– Marcus antaa kaikkensa harjoituksissa joka päivä, ja on todella hyvä pelaaja. Hän teki neljä oikein hyvää maalia. Luulen, että arvosanan pitää olla 10/10, Frank kehui suomalaista The Independentin mukaan.

Forss on saanut debyyttikaudellaan Valioliigassa peliaikaa vain neljä minuuttia, sarjan avauskierroksella Arsenalia vastaan. Nyt hän sai tilaisuuden näyttää 90 minuutin ajan, kun Valioliigassa säännöllisesti pelaava hyökkääjäkaksikko Ivan Toney ja Bryan Mbeumo ottivat paikkansa vaihtopenkiltä. Vaikka vastassa olikin vain Kakkosliigan jumbojoukkue, on neljä maalia sen luokan näyttö, että ehkä peliaikaa heruu jatkossa myös Valioliigassa.

Football Wonderkids

@fbwonderkids
🇫🇮 Marcus Forss (22) v. Oldham:

☑️ 90 minutes
⚽️ 4 goals
🚀 5 shots

5 goals in 2 Carabao Cup matches for @BrentfordFC. 🔥

Probably deserving of more than 4 minutes in the Prem so far this season. 🤷‍♂️

Sporting Life Football

@SportingLifeFC
⚽️⚽️⚽️⚽️ Marcus Forss enjoyed a highly clinical evening as #BrentfordFC thrashed Oldham 7-0 in the Carabao Cup.