Alkukaudesta kuraa niskaansa saanut Manchester United onnistui tänään voittamaan. Täydet pisteet vieraissa Burnleysta eivät kuitenkaan saaneet täyttä huomiota.

Sen sijaan parrasvalot valtasi Marcus Rashford, tällä kertaa tosin ei hyvässä mielessä. 20-vuotias hyökkääjä ei onnistunut pitämään Phil Bardsleyn grillauksessa päätä kylmänä.

Rashford iski päänsä kevyennäköisesti Bardsleyn kasvoihin ja Burnley-puolustaja näki tilaisuuden. Pian erotuomari nosti punaista Bardsleyn pidettyä kättään silmänsä päällä ikäänkuin iskun merkkinä.

Rashford saa syyttää ulosajosta pääosin itseään. Nuori poika antoi Bardsleylle tilanteen hallinnan ja sortui tekemään sillä hetkellä hölmön ratkaisun.

Rashfordin olisi pitänyt ensin ajatella seuraamuksia ennen toimintaa. Unitedin johtaessa kahdella maalilla reaktiota on vaikea ymmärtää.

Pusku kohti vastustajaa täyttää aina ulosajon kriteerit, oli isku kuinka kevyt tahansa. Rashfordin pukkauksen voima ei ollut suuri, mutta riittävä antamaan perusteet rangaistukseen.

Rashford saa nyt maksaa harkitsemattomuudestaan. Vastuu teosta on yksinomaan pelaajalla.

Tämän päivän tempaus tuskin tekee myöskään hyvää Rashfordin roolille.

Kilpailu avausminuuteista Jesse Lingardin, Anthony Martialin, Juan Matan ja Alexis Sánchezin rinnalla on jo valmiksi korkealla. Nämä tulistumiset eivät ainakaan paranna asemaa.

Rashford on pelannut toistaiseksi neljällä kierroksella vain 122 minuuttia mahtuen vain kerran avaukseen. Tottenhamia vastaan nuorukaista ei nähty lainkaan kentällä ja maalitili on edelleen avaamatta.

Ensimmäisten pelien näytöt eivät ole antaneet José Mourinholle syitä ainakaan lisätä minuutteja.

Nyt edessä on kolmen pelin huili miettiä tekosia. Toivottavasti oppi menee perille.

Joni Ahokas
@
AhokasJoni