Englannin maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate saattaa saada vielä kunnolla päänvaivaa siinä, kuinka rakentaa joukkueen hyökkäys kesän EM-turnaukseen. Jo aiemmin tiedettiin, että 12 maalia karsinnoissa paukutellut Harry Kane on vaarassa missata kisat takareisivammansa takia.

Nyt on mahdollista, ettei myöskään karsinnoissa toiseksi eniten pelannut kärkimies Marcus Rashford toivu kisoihin. Kaksikon lisäksi Englannissa pelasi EM-karsinnoissa kärkimiehistä vain Tammy Abraham 35 minuuttia ja Callum Wilson 21 minuuttia.

Rashfordin seurajoukkueen Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær kertoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa, että Rashford saattaa olla jopa koko loppukauden sivussa. Unitedille tällä kaudella 19 maalia 31 ottelussa tehnyt Rashford on ollut tammikuun puolivälistä lähtien sivussa selän rasitusmurtuman takia.

Alun perin Rashfordin sairausloman uskottiin kestävän noin kuusi viikkoa, mutta nyt poissaolo venyy tuntuvasti.

– Toivon, että hän voi pelata vielä tällä kaudella. Se on aivan siinä hilkulla, Solskjær sanoi lehdistölle Eurooppa-liigaa edeltävässä pressissään.

– Toivottavasti pääsemme tässä kilpailussa (Eurooppa-liigassa) pitkälle ja voimme venyttää kautta. Rashfordin paluussa kestää, mutta en ole lääkäri. Toivoin, että hän toipuisi nopeammin kuin miltä nyt näyttää. Hän on aivan varmasti sivussa vielä muutaman kuukauden.

– Jos hän ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa, hän ei matkaa EM-kisoihin.

Solskjær kertoo, että magneettikuvat paljastivat Rashfordin selässä olevan murtuman olevan pahempi kuin alun perin oli luultu.

SPORTbible

@sportbible
It's bad news for Manchester United and potentially England as Ole Gunnar Solskjaer gives an injury update on Marcus Rashford

Samassa yhteydessä United-luotsi kertoi, että myöskään Paul Pogba ei ole lähelläkään kokoonpanoon paluuta nilkkavammansa jäljiltä. Pogba ei ole vielä osallistunut joukkueharjoituksiin.

Manchester United kohtaa torstai-iltana Eurooppa-liigan pudotuspeleissä Club Bruggen. Rashfordin korvaajaksi tammikuun siirtoikkunan päätteeksi hankittu Odion Ighalo saanee ottelussa runsaasti vastuuta.