Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford on kertonut BBC:llä puhelustaan Britannian pääministerin Boris Johnsonin kanssa.

Rashford kamppaili näkyvästi muuttaakseen poliitikkojen suunnitelman, jonka pohjalta englantilaiskoululaisten lounaat, tai sellaisiin tarkoitetut, perheille osoitetut kupongit oltaisiin lakkautettu kesälomien ajaksi – ja sai lopulta haluamansa lopputuloksen.

Tiistaina ilmoitettiin, että suunnitelma on peruttu. Noin 1,3 miljoonaa lasta hyötyy siitä.

Johnson kiitti 22-vuotiasta Rashfordia henkilökohtaisesti ja paljasti, että hän oli itse kuullut koko suunnitelmasta vasta siinä vaiheessa, kun huippupelaaja alkoi kampanjoida sitä vastaan.

[readmore from=Marcus-Rashford]

– Kyllä, se (päätös) oli tietysti minulle jymy-yllätys. Se oli iso päätös jollekin tehtäväksi, Rashford kommentoi.

– Olen vain kiitollinen siitä, että pääministeri muutti mieltään ja hän ymmärsi. Puhuin hänen kanssaan aiemmin tänään (tiistaina) ja vain kiitin häntä siitä. Se oli mukava keskustelu hänen kanssaan, ja me ymmärsimme toisiamme.

Rashfordilta kysyttiin sen jälkeen puhelinkeskustelun sisällöstä.

– Hän yksinkertaisesti kiitti siitä, että käytin rakentamaani positiivisessa mielessä. Me oikeastaan vain kiittelimme toisiamme, koska hänen ei olisi tarvinnut tehdä sitä mitä hän teki, eikä minunkaan olisi tarvinnut.

– Hän oli vain kiitollinen siitä, että jollakin oli mielipide ja jakoi sen ihmisten kanssa – ollen äänenä niille ihmisille, joilla ei ole alustaa puhua niin paljon kuin he haluaisivat.

Lähde: Metro