Arsenalin kausi alkoi yllättävän selvällä kotitappiolla Manchester Citylle. Chelsea sen sijaan leikitteli pinnat kotiin helpohkosti Huddersfieldiä vastaan.

Joukkueiden uudet managerit, Unai Emery ja Maurizio Sarri ovat tuoneet suuria muutoksia pelaamiseen, mutta tässä vaiheessa näyttää siltä, että Emery lähtee Stamford Bridgelle pitkältä takamatkalta, sen verran naiivia Arsenalin peli viime sunnuntaina oli.

Tätä painottaa myös neljästi Suomen mestaruuden HJK:n riveissä voittanut maalivahtilegenda Markku Palmroos.

– Luulisi, että ekaan matsiin kannattaisi lähteä hieman iisimmin ja varmistaa oma pää ensimmäisenä. Jostain syystä Arsenal yritti pelata Cityä vastaan kuten City pelaa. Eihän siitä oikein mitään tullut. Cityn korkea prässi oli varmasti tiedossa, mutta siitäkin huolimatta Arsenal yritti peliä avata suoraan prässin eteen. Tulokset tästä näkyivät aika nopeasti tulostaululla, Palmroos muistuttaa Valioliiga.comin haastattelussa.

Ei Palmroos Arsenalia täysin tuomitse, sillä nyt joukkueen esityksessä oli hänen mukaansa ainakin muutoksen siemen.

– Kun viimeiset 22 vuotta on vedetty samalla tavalla, niin totta kai muutos ottaa aikaa. Vähän sääli, että lauantaina taitaa taas olla vähän liian kova jengi vastassa Arsenalin kannalta. Mutta kaikki kunnia Emerylle siitä, että pyrkii tuomaan jotain uutta ja omaa joukkueensa peliin, jossain vaiheessa niitä pinnojakin alkaa tulla, Palmroos uskoo.

Chelsea on tällä hetkellä Palmroosin mukaan paljon valmiimpi haastamaan jopa Manchester Cityn ja Liverpoolin.

– Häviö Community Shieldissä ei paljoa merkkaa, mutta kertoi kuitenkin jotain siitä, että parhaimmillaan Chelsea pystyy Cityä kiusaamaan. Liverpool on ainakin itselleni vielä vähän katsomaton kortti tämän kauden osalta. Kummoiseen puntariin se ei ole vielä joutunut.

– Kyllä tämä nyt valitettavasti Arsenalin kannalta vaikuttaa siltä, että joukkue tulee kahden Valioliigamatsin jälkeen olemaan edelleen nollakerhossa. Stamford Bridge ei ole koskaan mikään mansikkapaikka Arsenalille ollut ja realismiin perustuvat tasoerot tulevat vain kääntämään tälläkin kertaa matsin Chelsealle, Palmroos lopettaa.

Lontoon paikalliskamppailu Chelsea-Arsenal on katsottavissa klo 19.30 alkaen Viasatin jalkapallokanavalta ja Viaplay.fi:ssä. Parhaat palat Valioliigaotteluista nähtävissä jälkikäteen osoitteessa viafree.fi.