West Ham -tähdellä on kaksi puolta – suomalaisasiantuntija: ”Voi kääntää pelin tai olla jopa haitaksi omalla joukkueelleen”

© Kuva: Getty Images

Maanantain jälkeen kaikki Valioliigan joukkueet ovat pelanneet 25 sarjapeliä tällä kaudella. Sarjakärki Liverpoolilla on sauma säilyttää viiden pisteen johtonsa Manchester Cityyn, jos Jürgen Kloppin ryhmä voittaa maanantain vierasreissulla West Hamin.

City kavensi eron Pooliin sunnuntaina kahteen pisteeseen pelin enemmän pelanneena ja aiheutti Kloppille ja kumppaneille pientä painetta. Taivaansiniset kukistivat huippupelissä Arsenalin 3-1 Sergio Agüeron hattutempun turvin.

Maanantai-illan ottelun voittajasuosikki on luonnollisesti Liverpool. Viime kohtaamisessa West Ham oli punaisille pelkkä suupala. Lontoolaisilla ei ollut juuri mahdollisuuksia isäntien selvässä 4-0-voitossa elokuussa.

– Sen pelin selostaneena pidän Liverpoolia suosikkina, vaikka kaikki on vihreällä veralla mahdollista. Kun Liverpool jäi viimeksi Leicesteriä vastaan tasapeliin, niin voisi kuvitella heidän olevan aika lailla sisuuntuneita, Viasatin selostaja Mikko Innanen ennakoi Valioliiga.comille.

Viime aikoina West Ham on joutunut tyytymään tappioihin. Häviöputki on kestänyt kolme peliä. Niistä kaksi on tullut sarjassa ja yksi FA Cupissa.

Innanen selosti reilu viikko sitten Ykkösliigassa pelaavan Wimbledonin ja West Hamin välisen cup-kamppailun, jossa pari sarjaporrasta alempana pelannut kotijoukkue otti yllätysvoiton. Yllätystä suurensi sekin, että Wimbledon tuskailee yhä Ykkösliigan sarjataulukon viimeisenä.

– West Ham ei pelannut millään pilipaliporukalla, mutta hävisi ansaitusti 2-4. West Ham on pelannut myös ihan hyviä yksittäisiä otteluita voittaen esimerkiksi Arsenalin, Innanen huomauttaa.

Viime aikoina West Hamin ympärillä suurimmat otsikot on kerännyt itävaltalaiskärki Marko Arnautovic, jonka uskotaan agenttiveljensä avustuksella nyhtäneen seuralta isomman palkan.

Arnautovicin veljen uskotaan keksineen, että hänen 29-vuotias veljensä olisi ollut kiinalaisseuran suuren kiinnostuksen kohteena tammikuun siirtoikkunassa. Arnautovic solmi West Hamin kanssa kuun loppupuolella jatkosopimuksen, jonka pituutta ei kerrottu. Sen jälkeen alkoivat spekulaatiot siitä, korottiko West Ham tähtipelaajansa palkkaa pitääkseen tämän riveissään. Arnautovicin kerrottiin pyytäneen seuralta mahdollisuutta lähteä.

Innanen toivoo, että ahneeksi West Hamin kannattajien keskuudessa mielletty Arnautovic sekä Liverpoolin ykköstykki Mohamed Salah ovat molemmat illalla vireessä. Maalitilaston ykkösellä Salahilla on kasassa 16 osumaa, Arnautovicilla seitsemän.

– Arnautovic on sille päälle sattuessaan tyyliin kuin Salah. Jos Arnautovicille jätetään liikaa tilaa vastustajien toimesta, hän pystyy omilla henkilökohtaisilla taidonnäytteillään kääntämään matsin, Innanen sanoo ja jatkaa:

– Mutta jos hän haahuilee pelin ulkopuolella, hän on melkein jopa haitaksi joukkueelle. West Hamin otteita on leimannut aikamoinen ailahtelevaisuus ja Liverpoolin peruspelaaminen on ihan eri luokkaa. Pool on suosikki, mutta toivotaan, ettei ainakaan avauskierroksen kaltaista teurastusta nähtäisi, että pysyisi jännitys yllä suuntaan tai toiseen – vaikka pelin loppuun asti.

West Hamin 20-vuotias keskikenttämies Grady Diangana lukeutuu niihin pelaajiin, joiden otteita Innanen haluaisi nähdä tänään.

– Diangana on todella potentiaalinen poika, hemmetin sähäkkä jätkä. Hän on muutamissaan pelaamissaan otteluissa tehnyt vaikutuksen minuun.

West Ham-Liverpool näkyy maanantaina 4.2. klo 21.50 alkaen Mikko Innasen selostamana Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

Kertoimet ottelulleCrystal Palace - Liverpool23.11.2019