Marouane Fellaini: Manchester United maksaa kovaa hintaa José Mourinhon erottamisesta

© Kuva: Getty Images

Entisen Manchester United -pelaajan Marouane Fellainin mielestä seuran nykyiset ongelmat juurtuvat José Mourinhon ennenaikaisille potkuille.

Fellaini lähti Old Traffordilta viime tammikuussa jäätyään selkeästi Ole Gunnar Solskjærin suunnitelmien ulkopuolelle. Hän oli kuitenkin yksi Mourinhon avainpelaajista, voittaen hänen alaisuudessaan sekä Eurooppa-liigan että Englannin Liigacupin.

Manchester United on aloittanut kautensa surkeasti, häviten ensimmäisestä kahdeksasta valioliigaottelustaan kolme peliä. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon 12. sijalla, kaksi pistettä pudotusviivan yläpuolella.

Fellainin mielestä Unitedin seurajohdon olisi pitänyt antaa Mourinholle enemmän aikaa manchesterilaisseuran peräsimessä.

– He [Unitedin johtoporras] hankkivat yhden maailman maailman parhaista managereista, José Mourinhon. Hän halusi rakentaa joukkueen, mutta he antoivat hänelle potkut. Ei ole helppoa rakentaa joukkue kasaan tuossa ajassa, tarvitset siihen enemmän kuin kaksi vuotta, Fellaini kertoi The Telegraphille.

– En tiedä mitä he aikovat tehdä Solskjærin kanssa, mutta voittaaksesi pokaaleja ja parantaaksesi joukkuetta, tarvitset aikaa. Mourinhon ensimmäinen kausi on mieletön, hän paransi joukkuetta ja voitti mestaruuksia. Toinen kausi oli hieman hankalempi, mutta hän yritti parhaansa. Sitten he päättivät erottaa hänet.

– Minusta, kyllä [Mourinho erotettiin liian hätäisesti], koska hänenkaltainen manageri tarvitsee paljon pelaajia toteuttaakseen omaa filosofiaansa. Hän halusi rakentaa joukkueen hänen näköiseksi, mutta kahden ja puolen vuoden jälkeen hänet erotettiin koska tulokset eivät vielä näkyneet.

– Kun haluat rakentaa joukkueen, tarvitset aikaa, etkä voi vaihtaa manageria aina kahden vuoden välein. Jos manageri ei suoriudu hyvin neljässä tai viidessä pelissä, seurajohto haluaa erottaa hänet, Fellaini lisäsi.

Kertoimet ottelulleEverton - Manchester United01.03.2020