Valioliigan kevään sensaatiovahdista piti tulla jääkiekkoilija – yksi hetki muutti kaiken: ”Pilkoin puita machetella”

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Newcastlen tämän kauden parhaana hankintana pidetään yleisesti maalivahti Martin Dúbravkaa, joka lainattiin tammikuussa Sparta Prahasta.

Moni ihmetteli varsin tuntemattoman slovakialaisen hankkimista, mutta ei ihmettele enää. Manageri Rafael Benítez näyttää tienneen tarkkaan, mitä oli tekemässä.

Dúbravka, 29, teki upean debyytin Manchester Unitedia vastaan, ja vakuuttavien otteiden jatkuessa Newcastle on kohentanut asemiaan tasaiseen tahtiin Valioliigan sarjataulukossa.

– Heti tänne tultuani tiesin, ettemme putoaisi. Kun löimme Manchester Unitedin ensimmäisessä pelissä, tiesin joukkueen tekevän kaikkensa pysyäkseen sarjassa, Dúbravka toteaa Telegraphin haastattelussa.

Hän kertoo olleensa aikoinaan hyperaktiivinen lapsi, jolla oli liikaa energiaa.

– Olisin voinut päätyä jääkiekon pariin, mutta ollessani viisivuotias loukkasin itseni todella pahasti. Pilkoin puita machetella perheen grillijuhlissa ja löin itseäni jalkaan, maalivahti kertaa.

– Jos se olisi osunut muutaman millin ylemmäksi, lääkäreiden mukaan minulla olisi ollut vaikeuksia kävellä ja minusta ei olisi voinut tulla maalivahtia. Olin epäonnekas ja onnekas samaan aikaan. Ehkä niin oli tarkoitus tapahtua.

– En todennäköisesti olisi koskaan päätynyt jalkapalloilijaksi. En pystynyt luistelemaan vähän aikaan, joten pelasin sen sijaan jalkapalloa.

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden