Manchester Unitedin legendatoppari Rio Ferdinand varoittaa seuraa kuluttamasta hyökkääjälupaus Mason Greenwoodia loppuun.

Unitedia kuusivuotiaasta asti edustanut Greenwood, 18, sai viime kaudella debyyttinsä edustusjoukkueessa venytettyään verkkoja nuorten peleissä tiuhaan tahtiin. Kuluvalla sesongilla hän on saanut peliaikaa 32 ottelussa yhteensä vajaat 1500 minuuttia. Greenwood on kymmenellä osumallaan Unitedin tämän kauden kolmanneksi paras maalintekijä loukkaantuneen Marcus Rashfordin (19) ja Anthony Martialin (12) jälkeen.

Manchesterilaisten kannattajat näkisivät varmasti oman kasvatin mieluusti kentällä viikosta toiseen, mutta Ferdinandin mukaan siinä olisi riskinsä.

– Se jätkä on fantastinen maalintekijä, kommentoi Ferdinand BT Sportille.

– Hänen on ikäluokasta huolimatta ja lapsesta asti ollut helppo tehdä maaleja. Hän käyttää kumpaakin jalkaansa, hän on fantastinen lahjakkuus, mutta häntä pitää kasvattaa oikein.

Ferdinand otti varoittavaksi esimerkiksi Englannin maajoukkueen entisen tähtihyökkääjän Michael Owenin, joka saavutti huipun todella nuorena. Owen voitti Ballon d’Orin jo 21-vuotiaana, mutta jatkuvat loukkaantumiset häiritsivät hänen uraansa merkittävästi.

– Me emme voi laittaa kaikkia paineita hänen [Greenwoodin] harteille ja odottaa, että hän pelaa jokaisessa ottelussa vain, koska Marcus on loukkaantunut.

– Hyvä esimerkki on Michael Owen. Hän teki läpimurtonsa ”ihmepoikana” ja häntä kohtaan oli valtavat odotukset, mutta hän pelasi aivan liian paljon nuorella iällä.

Michael Owen kärsi urallaan lukuisista loukkaantumisista. Kuva: Getty Images

– Uskon, että sillä oli iso vaikutus isoihin loukkaantumisiin, joista hän kärsi myöhemmin urallaan. Meidän pitää varmistaa, että emme tee samoja virheitä Masonin kanssa. Hänestä on pidettävä huolta oikealla tavalla.

Ferdinandin mukaan Unitedin ja sen kannattajien on muistettava, että kyseessä on pelaaja, joka täytti lokakuussa vasta 18 vuotta. Hänen ympärilleen ei voi vielä rakentaa joukkuetta tai hyökkäyspelaamista.

– Paineiden käsitteleminen on vaikeaa, jos hänellä ei ole yhtään kokenutta ihmistä opastamassa.

– Sitä on vain toivottava, että pelaajat ja muut seuran työntekijät voivat ohjata häntä ja auttaa häntä ymmärtämään, että paineet eivät ole hänen niskassa. Hän on liian nuori.

– Unitedissa on muita, kokeneempia pelaajia, jotka voivat keventää hänen painolastia. Se on muiden tehtävä.

LUE MYÖS: