Manchester Unitedin Mason Greenwood on varoittanut muita seuraamasta hänen esimerkkiään, kun hyökkääjästä levisi video, jossa hän vetää dityppioksidia eli ilokaasua henkeen.

The Sunin julkaisema video kuvattiin lehden mukaan joitain viikkoja ennen kuin Greenwood, 18, debytoi Englannin A-maajoukkueessa tämän kuun alussa. Greenwood ja Manchester Cityn Phil Foden lähetettiin maajoukkuekomennukselta kotiin, koska he rikkoivat koronavirussääntöjä kutsumalla hotellihuoneeseensa ulkopuolista seuraa.

[readmore from=Mason-Greenwood]

– Minulle on nyt kerrottu tähän tapaan liittyvistä terveysriskeistä ja myönnän, että harkintakykyni petti, kun edes kokeilin sitä, kuten näissä vanhoissa kuvissa näkyy, kommentoi Greenwood tiedotteessaan.

– Minä opin 18-vuotiaana koko ajan. Olen kuitenkin tällä viikolla oppinut, että minulta odotetaan enemmän, koska olen ammattilaisjalkapalloilija ja minun on kunnioitettava sitä jatkossa.

Laillisesti myytävävän dityppioksidin hallussapito ei ole rikos, mutta Isossa-Britanniassa sen antaminen toiselle tai myyminen huumausaineena on rikos. Ilokaasun vetäminen henkeen voi aiheuttaa sen käyttäjälle euforisen tunteen, mutta se voi myös aiheuttaa päänsärkyä, huimausta ja vainoharhaisuutta. Isot annokset voivat lisätä hapen puutetta kehossa ja aivoissa.

Manchester Unitedin kausi Valioliigassa alkaa ensi viikon lauantaina. Greenwood on palannut maajoukkuekomennukselta Manchesteriin, mutta hän harjoittelee parhaillaan yksin koronasäädösten takia.