Valioliigapelaajat ovat seuranneet viime viikkoina Bundesliigan otteluita, ja saaneet esimakua siitä, miltä pelaaminen tyhjillä stadioneilla näyttää – ja varsinkin kuulostaa.

Englannissa ollaan päädytty ratkaisuun, jossa TV-katsojat voivat halutessaan kuunnella keinotekoisia yleisön ääniä tulevissa peleissä. Pelaajien äänet tulevat joka tapauksessa kuulumaan aivan totutusta poikkeavalla tavalla.

Chelsean Mason Mount miettii asiaa seuransa sivustolla.

– Aivan kaikki kuuluu. Meidän pitää miettiä kommunikointiamme, vaikka se sitten koskisi vain toisten pelaajien ohjaamista. Kaiken kaikkiaan se tulee varmasti menemään hyvin, mutta kielenkäytön kanssa pitää olla tarkkana!

21-vuotias elää edelleen suuren läpimurron aikaa. A-maaotteluita on tilillä viime syksyisen debyytin jälkeen kuusi, ja loukkaantumisista huolimatta pelejä Chelsean kaudella yhteensä hurjat 41. Pian ne viimein taas jatkuvat.

– Saa nähdä, miltä tyhjillä stadioneilla tuntuu. Joka tapauksessa kaikki tulee olemaan hyvin erilaista, kuin mihin olemme tottuneet. Mutta pelaamaan pääseminen on millä tavalla tahansa mahtavaa.

Chelsea pelaa sunnuntaina, 21. kesäkuuta Aston Villan vieraana.