Englannin maajoukkueen päävalmentajan Gareth Southgaten mielestä Mason Mount oli ”poikkeuksellinen”, kun hänen ryhmänsä voitti sunnuntaina Albanian MM-karsinnassa 2-0 vieraskentällä.

Mount, 22, on nyt tehnyt tai syöttänyt maalin kolmessa peräkkäisessä Englannin A-maaottelussa ensimmäisenä pelaajana sitten Frank Lampardin. Sunnuntaina hän viimeisteli loppulukemat taululle Harry Kanen onnistuttua ensin.

Southgate sai varsinkin viime syksynä maajoukkueen kannattajilta kritiikkiä siitä, että hän luotti Mountiin jatkuvasti. Monet olisivat halunneet nähdä esimerkiksi Jack Grealishin ennemmin kentällä.

Nyt ääni kellossa on Southgaten mielestä muuttunut. Hän epäilee syyksi sitä, että Mount pelaa nykyään Chelseassa Thomas Tuchelin eikä Lampardin alaisuudessa.

– Hän on poikkeuksellinen pelaaja. Hän löytää tilaa älykkäästi, hän luo paikkoja ja tekee maaleja. Minusta hän oli loistava tänään, sanoi Southgate sunnuntaina Eurosportin mukaan.

– Hän on mahtava pelaaja, mutta minä sanoin sitä jo viime syksynä. Tuntuu, että nyt kaikki ovat samaa mieltä, kun Thomas Tuchel valitsee hänet kokoonpanoonsa. Sillä ei jostain syystä ollut väliä, kun Frank [Lampard] teki niin.

Englanti pelaa kuluvan maajoukkuetaukonsa viimeisen pelin keskiviikkona, kun se kohtaa Puolan MM-karsinnassa. Southgate oli tyytyväinen sunnuntain tulokseen, mutta hän haluaa nähdä paremman esityksen seuraavassa pelissä.

– Meillä on oltava korkeat standardit, jos haluamme menestyä. Olin tyytyväinen voittoon, mutta minusta voimme parantaa.