Tottenham sijoittui Valioliigassa päättyneellä kaudella sijalle kolme. Eroa sarjan ylivoimaisesti voittaneeseen Manchester Cityyn jäi 23 pistettä. Manageri Mauricio Pochettino vaatii nyt seuralta toimia, joilla konkreettinen haastaminen pokaaleista olisi mahdollista.

Spursin viimeinen voitto missään kilpailussa on vuodelta 2008, jolloin se onnistui nappaamaan Liigacupin mestaruuden. Seura on käyttänyt selkeästi vähemmän rahaa joukkueen vahvistamiseen kuin muut ”kuuden suuren” joukossa.

– Jos haluamme oikeasti olla haastajia isoissa kilpailuissa, on tarkasteltava tekemistä uudelleen. Aivan ensimmäiseksi minun pitää keskustella Danielin kanssa, sen jälkeen tiedämme mitä on tehtävissä.

Seuran pääomistaja Daniel Levy on tunnettu tiukasta taloudenpidosta – josta kaikesta päätellen nimenomaan on kysymys myös Pochettinon ulostulossa.

– Mielestäni olemme nyt tilanteessa, jossa seuran on otettava riskejä, ja jos mahdollista, työskenneltävä entistäkin tiukemmin. Näiden kautta voimme olla kilpailullisesti varteen otettavia.

Vuonna 2014 Tottenhamin palvelukseen siirtynyt manageri tuntui vihjanneen myös mahdollisuudesta lähteä seurasta, puhuessaan hiljattain sen tulevaisuudesta joko hänen, tai jonkun muun kanssa.

[readmore from=mauricio-pochettino]
– Minulla on hyvin selkeä käsitys siitä, mitä meidän pitää tehdä. En tiedä, onko se yhteneväinen seuran kanssa. On kuitenkin aika keskustella uudesta projektista; olen nyt ollut täällä neljä vuotta, ja on paikallaan vetää asioita yhteen.

Viime kädessä tulevasta päättää Levy.

– Asiat ovat kiinni hänestä, ja siitä miten tyytyväinen hän osoittaa olevansa viime kausien menestykseemme.

Lähde: BBC