Dele Alli oli ensimmäinen Mauricio Pochettinon potkuja tiistai-iltana kommentoinut pelaaja. Tiedotusvälineille Spursin luottomies ei suinkaan asiasta hiiskunut, vaan Allin ulostulo tapahtui hänen twitter-tilillään.

Alli, joka siirtyi Spursiin MK Donsista Pochettinon hankkimana vuonna 2015, kiitti Pochettinoa yhteisistä vuosista.

– En voi kiittää tätä miestä tarpeeksi. Hän on opettanut minulle niin paljon ja olen niin kiitollinen kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt hyväkseni. Paljon onnea (tulevaan), toivon tapaavani sinut uudelleen ystäväni, Alli kirjoitti.

I can’t thank this man enough. He’s taught me so much and I’m so grateful for everything he’s done for me. Good luck and hope to see you again my friend.

Allin jälkeen myös joukkueen puolustaja Toby Alderweireld kommentoi tapausta Sky Sportsille.

– Tämä on yllätys minullekin, Alderweireld myönsi Belgian ja Kyproksen välisen EM-karsintapelin jälkeen.

– Mielestäni meidän täytyy olla hyvin kiitollisia hänelle siitä, mitä olemme saaavuttaneet. Hän siirsi tämän seuran seuraavalle tasolle.

Pohjoislontoolaisten laitapuolustaja Ben Davies osoitti kunnioitustaan argentiinalaisluotsi Pochettinon suuntaan.

[readmore from=Tottenham]

– Olin hyvin järkyttynyt. Mutta haluaisin mainita, että on ollut uskomatonta työskennellä hänen kanssaan viimeiset viisi vuotta ja olen varma siitä, että hän jatkaa isompiin ja parempiin asioihin, Davies sanoi Daily Mailin mukaan.

Pochettino ehti valmentaa Tottenhamissa viisi vuotta ennen kuin hänet erotettiin pestistään tiistai-iltana. Potkujen ajankohta tuli monelle yllätyksenä.

Seurajohto perusteli Pochettinon ja tämän valmennustiimin vapauttamista tehtävistään alkukauden kehnolla menestyksellä. Joukkue on taapertanut toistaiseksi Valioliigassa. 12 kierroksen jälkeen Tottenham on sarjassa vasta 14:s kerättyään 14 pistettä.