Chelsean manageri Maurizio Sarri kierrättänee pelaajieen torstaina, kun hänen joukkueensa kohtaa ukrainalaisen Dynamo Kiovan Eurooppa-liigan neljännesvälierien avausosassa Stamford Bridgellä.

Loukkaantumisten sijaan Sarrin huolena on vaativa ottelukalenteri.

– Meillä ei onneksemme ole loukkaantumisia. Tietysti osa pelaajistamme on väsyneitä, koska viime viikko oli todella vaikea meille. Meidän on mielestäni harkittava sitä vaihtoehtoa ja lepuutettava joitain pelaajia, kommentoi Sarri lehdistötilaisuudessa.

Yksi pelaaja, jota odotetaan Chelsean avaukseen on 18-vuotias laitahyökkääjä Callum Hudson-Odoi, joka on pelannut tämän kauden Eurooppa-liigassa kuusi ottelua. Sarri ei halunnut ennakkoon luvata nuorukaiselle minuutteja.

– Hudson-Odoi on mielessäni jokaisessa ottelussa. En tiedä, onko hän huomenna kentällä vai ei, mutta myös median on laitettava vähemmän paineita nuorten englantilaisten pelaajien niskaan, koska heidän on kehityttävä.

– En ole ikinä nähnyt 18-vuotiasta, joka pelaisi huipputasolla, joten Callumin, kuten muidenkin nuorten englantilaisten, on kehityttävä. Tämä on tärkeää, ja sitten hän voi olla huipulla, kun hän on 22-23. Hänen on saatava pelata ilman paineita. Minusta media laittaa liikaa paineita nuorille englantilaisille pelaajille.

Sarrin mielestä Valioliigan olisi autettava Euroopassa pelaavia joukkueitaan.

– Olemme pelanneet 6-8 ottelua enemmän kuin muut joukkueet Euroopassa, ja kahdeksan ottelua tarkoittaa kahta kuukautta, joiden aikana pelataan ottelu viikossa, eli kaksi viikkoa ilman harjoittelua. Minusta tämä aiheuttaa sen, että englantilaisten joukkueiden on vaikea kilpailla Euroopassa maalis-toukokuussa.

Hän otti esimerkkitapaukseksi seurojen auttamisesta tiistaina nähdyn Real Madridin ja Ajaxin välisen ottelun.

– Eilen näimme ottelun Real Madrid-Ajax. Ajax ei pelannut edellisellä kierroksella Hollannin liigassa ja Real (joka putosi) oli pelannut kaksi ottelua Barcelonaa vastaan. Siinä on iso ero.

– Valioliiga voisi auttaa enemmän niitä joukkueita, jotka pelaavat Euroopassa. Italiassa voi pyytää seuraavaa sarjaottelua maanantaille, jos on pelannut Eurooppa-liigassa. Yksi ylimääräinen lepopäivä on todella tärkeä. Me pelaamme esimerkiksi Valioliigassa 62-63 tuntia sen jälkeen, kun olemme pelanneet Dynamo Kiovaa vastaan. Minusta se on hullua.