Everton ei ollut voittanut peliäkään kotikentällään kahteen kuukauteen, mutta sunnuntaina se pääsi jälleen tuulettamaan kotivoittoa. Vastaansa kun se sai Chelsean, yhden Valioliigan tämän hetken kehnoimmista vierasjoukkueista.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Only Fulham (six) have lost more Premier League games away from home in 2019 than Chelsea (P5 W1 D0 L4). Turbulent.

Pelin jälkeen Chelsean päävalmentaja Maurizio Sarri sälytti syyn tappiosta Goodison Parkilla henkisen puolen piikkiin. Maalittomalla ensimmäisellä puoliajalla näkemäänsä kun italialaisluotsi oli hyvinkin tyytyväinen, mutta sitten tapahtui jotain.

– Pelasimme varmaan koko kauden parhaan 45-minuuttisemme, ja sitten yhtäkkiä toisen puoliajan alussa lopetimme pelaamisen – en tiedä miksi. Olimme vaikeuksissa, Sarri totesi Sky Sportsille.

– On selvää, ettei ongelma ollut fyysinen. Jos se olisi fyysinen, luhistuisimme asteittain, emme sekunnissa. Se on varmaan henkinen lukko.

[readmore from=Chelsea]

– En tiedä, eivätkä pelaajatkaan tiedä, mitä toisella jaksolla tapahtui. En osaa selittää sitä.

– Pelasimme kauden parhaan puoliaikamme ja olisimme voineet tehdä neljä tai viisi maalia, ja sitten lopetimme pelaamisen. Se on hyvin outoa. Lopetimme puolustamisen ja vastahyökkäykset.

– Ongelma kentällä oli henkinen, joten pelijärjestelmällä ja taktiikalla ei ole väliä. Kyse ei ollut motivaatiosta, koska aloitimme todella hyvin. Nyt meillä on kahdeksan ottelua pelattavana, ja meidän täytyy taistella mahdollisuuksistamme, Sarri päätti.