Evertonin ja Liverpoolin välinen Merseysiden derby päättää Valioliigan 29. kierroksen.

Liverpool on saanut hyökkäyskoneistonsa taas rullaamaan, sillä se murskasi viikon kierroksella Watfordin kotonaan maalein 5-0. Se voitti syksyn puolella Evertonin Divock Origin viime hetken maalilla, jota ennen Toffees-vahti Jordan Pickford kurotti Virgil van Dijkin laukauksesta tulleen pallon yläriman päältä turhahkosti peliin, ja Origi kuittasi Pickfordin virheen.

Sitä ennen Everton oli onnistunut puolustuksessaan hyvin.

– Varmasti Evertonin manageri Marco Silva miettii, että edellisessä kohtaamisessa Anfieldilla he olivat niin lähellä saada tiukan puolustuspelin tuloksen. Sitten tulivat Pickford, van Dijk ja Origi ja niin hassunkurinen maali, jollaista emme tule enää eläissämme näkemään!

– Poolin kannalta ratkaiseva asia on se, miten taas saada hyökkäyspeli niin viriiliksi. Sanoin jo Man United -pelissä, että Mo Salahin pitää luopua pallosta nopeammin. Roberto Firminon puuttuminen tulee näkymään, jos hän ei pelaa, ennakoi Viasatin asiantuntija Pasi Rautiainen Valioliiga.comille.

Liverpoolin hyökkäyspelaaminen oli viime viikkoina tahmeaa ennen Watford-kamppailua. Viidestä viime liigapelistään se on pelannut kolme tasan. Niissä peleissä Manchester Unitedia, Leicesteriä ja West Hamia vastaan se teki yhteensä kaksi maalia.

– Liverpoolin pitää pelata palloa keskikentän kautta nopeammin kolmelle kärjelle. Nyt se kestää ja kestää ja kestää, ja vastustaja ehtii ryhmittäytyä. Nyt on tietysti kyseessä Everton-peli, ja Everton sai tärkeän voiton Cardiffista. Miten Silva lähestyy tätä peliä? Anfieldilla se oli pelkän puolustamisen kautta. Ei yhtään maalitilannetta ja palkinnon hakeminen oli lähellä, Rautiainen sanoo.

– Toivon futispelin kannalta, että Silva laittaisi joukkueen kentälle vähän rohkeammalla asenteella. Sitä varmasti Liverpoolin fanitkin toivovat, koska se avaisi kahdelle juoksukoneelle Sadio Manélle ja Salahille tiloja.

Everton-Liverpool nähdään suorana lähetyksenä sunnuntaina Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa kello 18.05.