Evertonin ja Liverpoolin välinen Merseysiden derby päättyi sunnuntaina 0-0-tasapeliin.

Maaliton pistejako suljettujen ovien takana tuskin jäänee paikallispelien historiaan varsinaisena klassikkona, mutta kummassakin päädyssä nähtiin muutama tilanne, joissa puolustajien oli oltava valppaimmillaan.

Liverpool saa kiittää tasapelipisteestä erityisesti maalivahtiaan Alisson Beckeriä, joka torjui näyttävästi Dominic Calvert-Lewinin viimeistely-yrityksen noin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Irtopallo tuli Tom Daviesille, joka täräytti oman vetonsa tolppaan.

Sarjakärjen manageri Jürgen Klopp antoikin ansaitut kehut Alissonille ja muistutti, että kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun brasilialaistorjuja on ollut Liverpoolille elintärkeä.

– Meidän ei pitäisi pitää häntä itsestäänselvyytenä, sanoi Klopp BBC:n mukaan.

– Kerrassaan uskomatonta. Tuo on maailmanluokan maalivahdin pelaamista. Hänellä ei ollut lähes mitään tehtävää 90 minuuttiin, mutta hän oli mies paikallaan, kun häntä tarvittiin.

Liverpool olisi voitolla antanut itselleen mahdollisuuden varmistaa mestaruuden seuraavassa ottelussaan, keskiviikkona kotikentällään Crystal Palacea vastaan, mutta sunnuntain tuloksen myötä se tarvitsee vielä viisi pistettä. Liverpool voi varmistaa mestaruutensa keskiviikkona vain, jos Manchester City häviää tänään, maanantaina, Burnleylle kotonaan.

Alisson (vas.) ja Joseph Gomez (oik.) seurasivat kauhulla, kun Daviesin laukaus osui tolppaan. Kuva: Getty Images

Kloppin mukaan yksi piste oli sopiva palkkio Liverpoolin esityksestä Evertonia vastaan.

– Everton oli hyvin organisoitu, joten meidän oli juostava paljon, mutta me vaikutimme hyväkuntoisilta ja valmiilta.

– Nyt meillä on kolme päivää aikaa. Crystal Palace näytti hyvältä lauantaina (2-0-voitto Bournemouthin vieraana), joten meidän on varmistettava, että olemme valmiita keskiviikkoa varten.

Evertonin manageri Carlo Ancelotti voi olla siinä mielessä tyytyväinen tulokseen, että hänen edeltäjänsä Marco Silva hävisi viimeisessä ottelussaan Liverpoolille 2-5. Sunnuntaina Everton näytti täysin eri joukkueelta. Toisaalta italialaiskonkari voi olla myös pettynyt, sillä Evertonilla oli mahdollisuuksia kääntää peli voitokseen.

– Suoraan sanottuna me olimme todella lähellä voittaa, mutta se oli vaikea peli, todella vaikea peli, kertasi Ancelotti.

– Me esiinnyimme todella hyvin. Olimme keskittyneitä ja me pistimme itsemme likoon. Lopussa meillä oli tilaisuuksia tehdä maali.

– Liverpool pelasi hyvän ottelun. He pitivät palloa enemmän, mutta puolustussuuntaan me olimme todella hyviä.

LUE MYÖS: