Chelsean hyvä peli kotikentällä ei lopulta paljoa painanut Mestarien liigan pudotuspelissä Barcelonaa vastaan. Keskiviikkoillan isännät Lionel Messin johdolla jatkoon yhteismaalein 4-1.

Toisessa osaottelussa Camp Noulla ei kauaa aikailtu.

Chelsea ei ehtinyt saada palloa kertaakaan pois omalta alueltaan ennen kuin Messi iski johtomaalin. Ottelu ehti vanheta vain kaksi minuuttia, syöttömerkintä osumaan kirjattiin Luis Suárezille. Maalia edeltäneet syötöt olivat todella nopeita ja taitavia, mutta Messin lopullisen ohjauksen saa osin ottaa tililleen Thibaut Courtois.

Avausmaalin jälkeen vieraat sitten saivatkin pelistä kiinni – kymmenen minuutin kohdalle tultaessa Chelsea oli jo saanut useamman erikoistilanteen Barcelona-maalin tuntumassa. Varsinkin Willian ja Eden Hazard liikuttelivat palloa hyökkäyspäädyssä vaarallisesti.

20. minuutin kohdalla tilanne oli kuitenkin jo 2-0. Cesc Fàbregas menetti pallon keskiympyrässä Messille, joka kuljetti sen rangaistusalueen rajalle, josta löysi Ousmane Démbélen – pallo takanurkkaan.

Indy Football

@IndyFootball
Ousmane Dembele has scored a goal for the first time as a Barcelona player.

What a time to get it 🔥

ind.pn/2Dru2o6

— The Sportsman (@TheSportsman) March 14, 2018
Kyseessä siis Démbélen ensimmäinen osuma joukkueelleen – ja ottelun toinen laukaus kohti Chelsean maalia.

44. minuutilla Olivier Giroud otti kaiken irti kaksinkamppailustaan Samuel Umtitin kanssa lähellä Barcelonan rangaistualueen rajaa. Kun Willian oli ensin hölmöillyt itselleen varoituksen vaparin valmistelutilanteessa, Marcos Alonso ampui pallon oikeaan tolppaan. Tauolle tilanteessa 2-0.

Barcelona 2-0 Chelsea HT:

Shots: 4-5
Pass accuracy: 92%-85%
Chances created: 4-3
Possession: 63%-37%

Barcelona have a 65.36% chance of beating Chelsea from this point on according to @smarkets. See the markets here - sqwk.at/Smarkets9

Démbéle oli todella tärkeässä roolissa puolestaan omassa päädyssä muutamaa minuuttia tauon jälkeen. Ranskalainen liukui viime hetkellä hätiin, kun Alonso oli siirtämässä palloa täysin tyhjästä paikasta isäntien maaliin. Heti seuraavasta tilanteesta Chelsea vaati rankkaria, Alonso kuitenkin kaatui kovin kevyesti Gerard Piquen kanssa käymänsä väännön seurauksena. Lopputuloksena kuitenkin vain varoitus Giroud’lle protestoinnista.

Chelsea haki tosissaan kavennusta – kunnes Messi löysi jälleen pallon mentävän raon Courtois’n jalkojen välistä. 3-0 ja peli viimeistään tässä vaiheessa ohi. Kyseessä oli Messin sadas osuma Mestarien liigassa.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
💯 #UCL goals for Leo Messi 🙌

👕 123
⚽️ 100

Chelsea ei oikeastaan ollut missään vaiheessa huono – näiden kahden joukkueen kohtaamisessa vain oli paljon samaa kuin mitä tämän kauden Valioliigassa ollaan nähty Manchester Cityn ja suurimman osan sen vastustajien kesken.