Mestarien liigassa pääsivät tänään irti molemmat Manchesterin seurat. Tulokset olivat kaksijakoisia.

Young Boys-Manchester United

Manchester United avasi Mestarien liigan vakuuttavasti Sveitsissä. Turnauksen ensikertalainen Young Boys jäi punaisen jyrän alle selvästi 3-0.

Unitedin hahmoksi nousi jokaisessa maalissa mukana ollut Paul Pogba. Ranskalainen viimeisteli itse kaksi ensimmäistä osumaa.

United kärsi alussa käynnistymisvaikeuksista. Kahdeksannella minuutilla isännät saivat ensimmäisen vaarapaikkansa Guillaume Hoaraun noustua keskityspalloon boksissa. Puskuyritys meni kuitenkin aavistuksen oikealta ohi maalin.

Tuota tilannetta lukuunottamatta alussa ei vaarapaikkoja syntynyt.

35. minuutilla Pogba laukoi Unitedille helpottavan osuman. Ranskalaisen veto pamahti näyttävästi vasempaan ylänurkkaan.

Avausjaksoon loppuun United sai seuraavan tilaisuuden rangaistuspotkusta, kun Kevin Mbabu pelasi palloa kädellä. Maalivahti David Von Ballmoos aavisti väärään suuntaan ja Pogba naulasi tarkalla sijoituksella päivän toisensa.

United ratkaisi pelin vielä toisella puoliskolla kolmannella täysosumalla. Nyt Pogba vastasi esityöstä syötettyään Anthony Martialin leikkamaan vasemmalta boksin sisään. Laiturin laukaus otti kimmokkeen puolustajasta ja painui Young Boysin verkkoon.

Lisämaaleja ei nähty ja 3-0-lukemat toivat täyden pistepotin Manchesteriin.

Manchester City-Lyon

Manchester Cityn taival Mestarien liigassa alkoi tahmeasti. Ranskalaisvierailija Lyon ryöväsi heti alkuun kolme pistettä Etihadilta 2-1-lukemin.

Cityn valmentaja Pep Guardiola seurasi ottelun katsomosta toimitsijakiellossa. Espanjalaisluotsi kärsii rangaistustaan rikkeestään viime kauden puolivälierässä Liverpoolia vastaan (lue lisää).

City oli hyvin lähellä avausmaalia 17. minuutilla. Ilkay Gündogan lähetti lyhyen kulmapotkun jälkeen keskityksen takatolpalle, josta Aymeric Laporte puski pallon isäntien harmiksi vain tolppaan.

Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue Lyon shokeerasi kotiyleisöä johtomaalilla. Nabil Fekirin korkea keskitys päätyi Fabian Delphin jalkojen välistä maalin edustalle Maxwel Cornet’lle. Laituri viimeisteli varmasti ja matala laukaus ohitti Edersonin.

Ranskalaisvieraat kasvatti eron kahteen maaliin avauspuoliskon viimeisillä minuuteilla. Nyt asialla oli Fekir. Cityn pelaajista Fernandinho kadotti pallon kohtalokkaasti ja Memphis Depay vapautti ranskalaisen irti. Fekir kiitti ja sähäkkä laukaus painui Cityn verkkoon.

Lyon oli 60. minuutilla lähellä ratkaista kolmannella maalilla pelin lopullisesti. Tanguy Ndombelen syöttö läpäisi Cityn puolustuksen ja Depay oli vapaana. Hollantilainen ampui välittömästi, mutta Ederson onnistui pelastamaan tilanteen ohjaamalla pallon torjunnallaan tolppaan.

Seitsemän minuutin kuluttua rohkaistunut City kavensi. Leroy Sané petasi Bernardo Silvalle avopaikan keskustaan, eikä portugalilainen erehtynyt. Matala sijoitus alanurkkaan ja Anthony Lopes oli yllätetty.

Lähemmäksi City ei päässyt ja Lyon otti vastoin odotuksia vierasvoiton 2-1-lukemin.

Mestarien liiga keskiviikkona

Ajax-AEK Ateena 3-0 (0-0)

46’ Nicolas Tagliafico 1-0
77’ Donny van de Beek 2-0
90’ Nicolas Tagliafico 3-0

Shakhtar-Hoffenheim 2-2 (1-2)

7’ Florian Grillitsch 0-1
27’ Ismaily 1-1
38’ Håvard Nordtveit 1-2
82’ Maycon 2-2

Valencia-Juventus 0-2 (0-1)

42’ Miralem Pjanic (p) 0-1
48’ Pjanic (p) 0-2
90+6′ Epäonnistunut rangaistuspotku, Dani Parejo

Real Madrid-AS Roma 3-0 (1-0)

45’ Isco 1-0
58’ Gareth Bale 2-0
90+2′ Mariano 3-0

Manchester City-Lyon 1-2 (0-2)

25’ Maxwel Cornet 0-1
43’ Nabil Fekir 0-2
67’ Bernando Silva 1-2

Young Boys-Manchester United 0-3 (0-2)

36’ Paul Pogba 0-1
43’ Paul Pogba 0-2
66’ Anthony Martial 0-3

Benfica-Bayern 0-2 (0-1)

10’ Robert Lewandowski 0-1
54’ Renato Sanches 0-2

Viktoria Plzen-CSKA 2-2 (2-0)
29’ Michael Krmencik 1-0
41’ Michael Krmencik 2-0
49’ Fedor Chalov 2-1
85’ Timur Zhamaletdinov 2-2