Mestarien liigan lohkovaihe pyörähtää käyntiin tänään. Tulessa avausiltana ovat valioliigaseuroista Liverpool ja Tottenham. Joukkueet lähtevät sarjaan kovin erilaisilta alustoilta.

Keneltäkään ei liene päässeen unohtumaan, että Jürgen Klopp vei joukkueensa viime vuonna aina kilpailun finaaliin saakka. Mauricio Pochettinon valkoiset puolestaan voitti sekin oman lohkonsa, mutta putosi neljännesvälierässä Juventusta vastaan.

Liverpool on aloittanut kautensa Valioliigassa odotetusti, ilman tappioita. Viime kierroksella se kaatoi juurikin Tottenhamin, jolla tilillään on kotoisessa sarjassa nyt kolme voittoa, kaksi tappiota.

Liverpool – Paris Saint-Germain

Kentällä ei säästellä, varsinkaan hyökkäyspään hahmoissa, tai heidän palkkioissaan. Pariisilaisten ohjakset Unai Emeryn jälkeen ottanut Thomas Tuchel marssittaa Anfieldille varmasti salamavalojen välkettä keräävän trion Kylian MbappéEdinson CavaniNeymar. Parhammillaan järkyttävän tuhovoimainen yläkerta onkin Liverpoolin puolustukselle sen kovin testi tähän saakka – ainakin alkavalla kaudella.

Heikko ei ole isäntienkään vastaava kolmikko. Englannissa pelattaessa sekin toki on valtavissa parrasvaloissa, mutta verrattuna edellä mainittuihin, saavat Sadio Mané, Roberto Firmino, ja jopa Mohamed Salah kulkea varsin rauhassa. Yksin heidän ei tarvitse tänä iltana kulkea, siitä pitävät takuuvarmasti huolen Anfieldin lehterit.

Pariisilaisten ryhmässä on merkittäviä poissaoloja. Pelikieltonsa ensimmäistä osaa sovittava maalivahti Gianluigi Buffon on näistä yksi, muttei merkittävin. Maailman kaikkien aikojen veskareihin lukeutuvan ikonin tonttia hoitava Alphonse Areola ei ole täysin kokematon hänkään. Sen sijaan, myös pelikiellossa olevan Marco Verrattin puuttuminen saattaa olla Tuchelin ryhmälle paha isku. Keskikenttämiestä pidetään syystä yhtenä maailman parhaista omalla tontillaan. Loukkaantumisten vuoksi PSG:ltä puuttuvat lisäksi konkaripuolustaja Dani Alves, sekä toinen pakki, Layvin Kurzawa.

Illalla kohtaavista entisistä Dortmund-luotseista Klopp päässee otteluun melko täydellä pakalla. Loukkaantuneiden lista, Adam Lallana, Dejan Lovren, Divock Origi ja Dominic Solanke ei juuri vaikuta joukkueen kokoonpanoon tässä tilanteessa. Firminon Tottenham-ottelussa saama silmävamma aiheuttaa epävarmuutta, mutta manageri tuntuu luottavan tämän pelikuntoon.

Internazionale – Tottenham

Spurs matkusti Milanoon siipirikkona, eivätkä sen viime vaiheet eivät ole luottamusta herättäviä. Poissa kokoonpanosta ovat varmuudella maalivahti Hugo Lloris, sekä kenttäpelaajista Dele Alli, Toby Alderweireld ja Kieran Trippier. Valioliigakauden alkuun viitannut manageri Mauricio Pochettino totesikin, ettei joukkue ole tämän hetken tilanteessaan valmis haastamaan kärkeä missään kilpailussa.

Internazionalen argentiinalaiskärki Mauro Icardi uhkuu intoa Mestarien liigan suhteen – tänään nähdään mitä luultavimmin tehomiehen debyytti kilpailussa. Viime kaudella joukkueelleen 29 Serie A -osumaa pommittaneen hyökkääjän asioita kommentoi usein tämän agentti-vaimo.

– Tämä on Maurolle ertyinen ottelu, sillä hän todella välittää paidasta, jossa pelaa. Viime kaudella hän oli varma, että Inter yltää Mestarien liigaan, mutta debyytti tulee vasta nyt. Tämä on koko perheelle isojen tunteiden paikka, Wanda Icardi sanoi Tiki Takalle.

Mestarien liiga tiistaina 18. syyskuuta

Barcelona – PSV klo 19.55 (kaikki alkamisajat Suomen aikaa)

Internazionale – Tottenham klo 19.55

Brugge-Dortmund klo 22.00

Punainen Tähti – Napoli klo 22.00

Galatasaray – Lokomotiv Moskova klo 22.00

Liverpool – PSG klo 22.00

Monaco – Atlético Madrid klo 22.00

Schalke – Porto klo 22.00