Keskiviikkona Mestarien liigaa pelataan Valioliigan näkökulmasta manchesterilaisvoimin. City saa vieraakseen Lyonin, United taas kohtaa Young Boysin Bernissä.

Kummankin seuran status edellyttää kilpailussa viime kautista parempaa suoritusta. Pep Guardiolan miehistö putosi kiivaassa puolivälierässä Liverpoolia vastaan, José Mourinhon ryhmän lähdön kisasta aiheutti puolestaan Sevilla jo maaliskuussa.

Manchester City – Lyon

City on ottelun ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta vastustaja Lyonia ei tietenkään tule aliarvioida. Ranskalaiset miehistö ei kokonaisuudessaan ole isäntien tasolla, mutta tietyt pelaajat saattavat tuoda mukanaan vaaraa Etihadille.

Memphis Depay palaa itselleen muutaman vuoden ajalta tuttuun kaupunkiin; hollantilainen oli Unitedin kirjoilla vuosina 2015-2017. Valioliigassa ura ei urjennut, mutta Ranskaan siirryttyään hyökkääjä on ollut kuin uudesti syntynyt – 28 maalia 74 ottelussa puhuu omaa kieltään. Vaikka naapurissa asiat eivät sujuneet, muisti 24-vuotias heittää paikalliskuittia ottelun alla.

Toinen, varmasti Englannissa näyttöhaluja uhkuva pelaaja on Nabil Fekir. Ranskan maajoukkuemiehen siirtoa Liverpooliin pidettiin pitkään varmana, mutta matkaan tuli mutkia, ja paidassa lukee edelleen OL. Puolustuspään avaukseen puolestaan odotetaan illan areenan varsin hyvin tuntevaa Jason Denayeria – tämän siirto Citystä Lyoniin tapahtui alle kuukausi sitten.

Cityn riveistä puuttuvat varmuudella akillesvaivainen maalivahti Claudio Bravo, sekä polviaan potevat Kevin De Bruyne ja Eliaquim Mangala. Jos ensimmäisenä ja viimeksi mainituilla ei olisi ollut muutenkaan asiaa kentän puolelle, tekee De Bruynen puuttuminen selkeän aukon miehistöön. Guardiolalla on kuitenkin käytössään niin laadukas ja laaja rinki, ettei edes tämän tason huipun puuttuminen juuri jarruta joukkueen toimintaa.

Materiaalin huomioiden Manchesterin sinisille kilpailun finaalipaikka on vähimmäisvaatimus, kaikki sen alle jäävä kirjataan kategoriaan pettymys.

Young Boys – Manchester United

Jos City on kotonaan ennakkosuosikki, sitä on myös United, vieraskentästä huolimatta. Mourinhon joukkojen ei tulisi sveitsiläisiä vastaan joutua edes koville. Pelaajien jalat tosin joutuvat; ottelu pelataan tekonurmella, mistä katsotaan olevan isännille suurta hyötyä.

Mitä ilmeisimmin juuri pelialustan vuoksi Mourinho ei ole sisällyttänyt joukkueeseensa polvensa kanssa heikoilla jäillä olevaa Antonio Valenciaa. Poissa ovat edelleen myös puolustuspään Phil Jones ja Marcos Rojo.

Vaikka asetelma on selkeä, Mourinho muistuttaa kilpailun luonteesta.

– Viime kaudella näimme esimerkkejä siitä, miten jopa mestarikandidaatteja putosi lohkovaiheessa. Atlético Madridille kävi näin, se on oiva esimerkki siitä, miten kukaan ei ole ennalta turvassa.

Kaikki on mahdollista, mutta kummankin illan englantilaisjoukkueen tulisi näistä lähtöasetelmista käsin ottaa ensimmäisistä otteluistaan selkeät voitot.

Mestarien liiga keskiviikkona 19.9.

(Kaikkien otteluiden alkuajankohdat Suomen aikaa)

Ajax-AEK klo 19.55

Shaktar-Hoffenheim klo 19.55

Benfica – Bayern München klo 22.00

Manchester City – Lyon klo 22.00

Plzen – TsSKA Moskova klo 22.00

Real Madrid – AS Roma klo 22.00

Valencia-Juventus klo 22.00

Young Boys – Manchester United klo 22.00