Viiden Valioliigan suurseuran väitetään olevan mukana suunnittelemassa uutta 16 seuran Superliigaa, joka olisi irtautumassa Mestarien liigasta vuonna 2021. Vuodetuista asiakirjoista uutisoi perjantaina saksalaislehti Der Spiegel.

Superliigan ”perustajajäsenten” joukkoon on englantilaisseuroista listattu Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City ja Manchester United. Ulkomaisista seuroista listalla ovat Barcelona, Bayern München, Juventus, Milan, PSG ja Real Madrid.

Väitteiden mukaan Superliigaan olisi lisäksi kutsuttu eurooppalaisista suurseuroista Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Inter, Lyon ja Roma.

Bayern on jo ehtinyt kiistää jyrkästi, että se olisi pettämässä eurooppalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestön (ECA) pienemmät jäsenet.

”FC Bayern ei myöskään ole tietoinen Der Spiegelin uutisoimista niin sanottua Superliigaa koskevista uusista suunnitelmista, eikä FC Bayern ole ollut mukana sellaisia suunnitelmia koskevissa neuvotteluissa. FC Bayern ei myöskään tiedä, miksi se on listattu asiakirjaan, jota Der Spiegel tässä kontekstissa siteerasi”, saksalaisjätti toteaa tiedotteessaan.