Ensimmäiset valioliigaseurojen jatkopaikat Mestarien liigan pudotuspeleissä on sinetöity. Molemmat Manchesterin seurat jatkavat pudotuspeleihin.

Manchester City varmisti paikkansa pudotuspelissä tasapelillä Lyonin vieraana. Runsasmaalinen taisto päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2-lukemiin.

Tasapelin myötä Lyon tarvitsee vielä pisteen päätöspelistään Shakhtaria vastaan edetäkseen jatkoon.

Lyon aloitti pelin kotonaan vahvasti. 14. peliminuutilla Memphis Depaylle avautui hyvä paikka iskeä maalin edestä volleysta, mutta hollantilainen ei saanut kunnon osumaa palloon. Maxwell Cornet tarjoili keskityksellään hollantilaiselle liki vapaan paikan etutolpalta.

Seurauksena City säntäsi vastaiskuun ja Riyad Mahrez ja algerialainen ampui matalan vedon kohti Lyon-maalia. Laukaus kohdistui kuitenkin päin maalivahti Anthony Lopesia.

Avausjakson ylitettyä puolivälin kotijoukkue hyökkäsi taas uhkaavasti. Ferland Mendy jätti laidalla Kyle Walkerin juoksussa taakseen ja lähetti hyvän pallon boksiin Cornet’lle.

Lopulta Cornet’n ensimmäinen kosketus meni pieleen, jonka jälkeen hän liukastui menettäen pallon. Näin Aymeric Laporte ehti liukua väliin.

43. minuutilla tauon lähestyessä Lyon sai luotoa vielä yhden tilanteen. Depay keskitti vasemmalta ja Cornet nousi akrobaattiseen asentoon ilmassa suorittamaan volleyta. Ranskalaisen yritys pamahti ylärimaan ja siitä rajojen yli.

Toisen puoliskon alussa Lyon avassa maalihanat. 55. minuutilla Marcelo antoi nopean vapaapotkun keskialueelta eteenpäin Depaylle, joka syöksyi vasemmalta laidalta irti.

Depay jakoi pallon keskelle rangaistusalueen tuntumassa odottaneelle Cornet’lle, joka ampui suoraan. Kierteinen vasemman jalan laukaus kimposi Oleksandr Zinchenkon jalan kautta äkäisesti Edersonin selän taakse.

Neljä minuuttia myöhemmin City kävi lähellä tasoitusta, mutta Lopes torjui Sergio Agüeron puskuyrityksen lähietäisyydeltä.

62. minuutilla se Citizensin osuma lopulta syntyi. Raheem Sterling keskitti vapaapotkusta boksin sisään ja pallo tuli David Silvan kautta suoraan Laporten päähän. Ranskalainen puski sen sisään tuoden vieraat tasoihin.

Lyon palasi johtoon yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa. Depay vapautti läpisyötöllä Cornet’n irti ja edessä oli vain Ederson. Laiturin tarkka sijoitus upposi vaivattomasti sisään.

City ei takaiskusta häiriintynyt. 83. minuutilla Mahrez keskitti kulmapotkusta ja Agüero voitti pääpallon kahden puolustajan välistä. Argentiinalaisen ajoitus osui juuri oikeaan, kun pallo upposi Lopesin ohitse Lyonin verkkoon.

Lisämaaleja ei nähty ja ilta Etihadilla päättyi isännille suotuisaan 2-2-tulokseen.

Fellaini pelasti Man Unitedin viime hetkillä

Myös Manchester United jatkaa Mestarien liigassa 16 parhaan joukkoon. United löi jännittävien vaiheiden jälkeen 1-0.

Isäntien pudotuspelipaikan sinetöi lisäajalla tärkeän osuman naulannut Marouane Fellaini.

Valencian hävittyä samaan aikaan Juventuksen vieraana, espanjalaisseura ei voi enää tulla ohi päätöspelin lopputuloksesta riippumatta.

United otti hallitsi alkuminuutteja ja sai heti kaksi hyvää maalipaikkaa. Ensin viidennellä minuutilla Jesse Lingard vapautti Marcus Rashfordin nokikkain maalivahti David von Ballmoosin kanssa, mutta hyökkääjä paukautti vetonsa yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Fred ampui hieman boksin ulkopuolelta. Myös tuo veto leijui leveäksi maalin yli.

Avausjakson lopussa Fred sai toisen tilaisuuden avausmaaliin. Brassi nappasi pallon oikeasta kulmasta, leikkasi toimivasti sisään keskustaan. Lopulta laukaus meni leveäksi ja sama tilanne säilyi.

Unitedin heikko viimeistely jatkui toisella puoliskolla. 56. maalilla oli Marouane Fellainin vuoro hassata tilanne. Von Ballmoos torjui Lingardin vedon eteensä, jonka jälkeen Fellainilla oli tyhjä maali edessään. Belgialainen ampui ohi.

Pitkän tahkoamisen jälkeen Unitedin pitkä piina päättyi viimein lisäajan helpottavalla maalilla. Sankariksi nousi juurikin Fellaini belgialaisen täräytettyä matalan vedon Lukakun syötön jälkeen rangaistusalueen sisältä alanurkkaan.

Young Boys ei enää tästä noussut tasoihin ja United nappasi pudotuspelipaikan ratkaisseen voiton lukemin 1-0.