Tottenham ja Liverpool pelaavat tiistaina Mestarien liigan lohkovaiheen neljännellä kierroksella.

Belgradin Punainen tähti-Liverpool

Albanialaisjuurinen Xherdan Shaqiri ei matkusta Serbiaan, koska Liverpool haluaa välttää ”pelaajan sukujuurien mahdollisesti aiheuttavia ristiriitoja”.

Punaisten kapteeni Jordan Henderson jää niin ikään Merseysidelle, mutta toppari Dejan Lovren ja keskikentän Naby Keita palaavat vahvuuteen.

Liverpool voitti kaksikon ensimmäisen kamppailun Anfieldilla luvuin 4–0. Joukkue saa varautua vieraissa huomattavasti suurempaan haasteeseen. Isäntien manageri Vladan Milojević toivoi, että fanit luovat tiistaina Marakanalla ”spektaakkelin”.

Liverpool on kovan C-lohkon kärjessä ja pitää tiukasti kiinni ykkössijasta, jos Belgradin Punainen tähti kaatuu. Joukkue ei voi herpaantua, sillä Napoli ja Paris Saint-Germain kyttäävät takana.

Vieraiden hyökkääjä Roberto Firmino on saanut Englannissa lievää kritiikkiä otteistaan. Brasilialainen on Mestarien liigan tehokkain pelaaja sitten syksyn 2017. Firmino on tehnyt 12 ja pohjustanut seitsemän maalia.

Belgradin Punainen tähti päässee taistoon parhaalla kokoonpanollaan. Joukkue on kerännyt kolmellla kierroksella yhden pisteen.

Tottenham-PSV Eindhoven

Tottenham palaa Wembleylle. Pyhätön nurmi puhutti viikko sitten, kun Tottenham ja Manchester City tarpoivat NFL-ottelun pilaamalla kentällä. Kenttämestari on saanut tehdä tiimeineen ihmeitä, jotta läpi syksyn oireillut alusta on edes kelvollinen.

Tottenham pelaa tiistaina selkä seinää vasten. Tappio romuttaisi pohjoislontoolaisten jatkohaaveet lopullisesti. Tottenham hävisi Interille ja FC Barcelonalle. PSV ja Tottenham jakoivat Eindhovenissa pisteet luvuin 2–2.

Loukkaantumistilanne ei helpota pohjoislontoolaisten tilannetta. Moussa Dembélé loukkasi nilkkansa lauantaina. Victor Wanyama, Eric Dier, Jan Vertonghen huilaavat vielä jonkin aikaa. Danny Rose lienee niin ikään sivussa. Maalivahti Hugo Lloris on sen sijaan pelikiellossa.

Manageri Mauricio Pochettino on onnistunut pitämään joukkueen neljäntenä Valioliigassa, mutta Tottenham on flopannut maanosan ykköskilpailussa.

Evakossa pelaava Tottenham on kärsinyt jonkinasteisesta yleisökadosta Wembleyllä ja tarvitsee kaiken mahdollisen tuen. Vieraiden terveystilanne on hyvä. Vain uusiseelantilainen keskikenttäpelaaja Ryan Thomas saattaa huilata.

PSV on voittanut Hollannin pääsarjassa tällä kaudella kaikki 11 otteluaan maalierolla 39–4, mutta on isäntien kanssa samassa tilanteessa: vain voitto pitää Mestarien liigan jatkohaaveet elossa.

Wembleyllä nähdään tiistaina varsinainen harvinaisuus. PSV on ensimmäinen hollantilainen seurajoukkue, joka pelaa Wembleyllä sen jälkeen kun Ajax voitti siellä Euroopan cupin 1971.