Tiistaina Mestarien liigan kohtalon paikoissa olivat valioliigajoukkueista Tottenham, joka pelasi vieraissa Barcelonaa vastaan, sekä Liverpool, joka isännöi Napolia. Ensimmäisten jaksojen tunnelmista saat vilauksen täältä.

Tottenham-kannattajille rytmihäiriöitä

Barcelonassa toiselle 45-minuuttiselle lähdettiin Ousmane Dembélén 7. minuutilla syntyneen maalin turvin tilanteessa 1-0.

Tottenham haki tasoitusta toisen jakson alussa, ja sekä Christian Eriksen, että Harry Kane saivat mahdollisuutensa. Tanskalaisen veto oli upea, mutta Jasper Cillessen venyi huipputorjuntaan. Kanen yrityksen pysäyttämiseksi sellaista ei tarvittu; pallo päätykatsomoon. Kotiyleisön huomion kiinnitti lämmittelemään lähtenyt Lionel Messi.

Barcelonan rajusti kierrätetty miehistö ei pystynyt pitämään palloa joukkueelle tuttuun tapaan, Spursin prässätessä korkealta.

Ottelussa nähty argentiinalaisaste nousi rajusti tunnin pelin jälkeen, kun Mauricio Pochettino vaihtoi kentälle Erik Lamelan, Ernesto Valverde puolestaan Messin.

75. minuutin kohdalla Milanosta kuultu uusi tilanne hiljensi Tottenham-katsomon; Internazionale oli tullut tasoihin ottelussaan PSV Eindhovenia vastaan – Pochettinon ryhmä tarvitsi nyt vähintään tasoitusmaalin.

85. minuutilla hiljaisempaa taisi tulla Milanossa – Lucas Moura toi Tottenhamin tasoihin, vain vähän Philippe Coutinhon toisen tolppalaukauksen perään.

Inter ei enää voittomaaliin Italian puolella yltänyt; vuoristoratamaisen illan päätteeksi molemmat Camp Noulla nähdyt joukkueet jatkavat kilpailussa.

Liverpool ei antautunut

Liverpool lähti toiselle jaksolle johtoasemasta, Mohamed Salah’n onnistuttua reilun puolen tunnin jälkeen.

Napoli käytti kaikki kolme vaihtoaan tunnin jälkeen. Carlo Ancelottin miehistö piti kyllä palloa, mutta isännät olivat edelleen selkeästi hanakampia hakemaan maalia. Lisäosumia ei kuitenkaan lopulta tarvittu – myös Liverpool jatkaa kisassa 1-0 -voitollaan.

PSG tyrmäsi samaan aikaan Punaisen tähden vieraissa peräti 4-1, joten pariisilaiset veivät lohkovoiton ennen Jürgen Kloppin ryhmää.