Mestarien liigan lohkovaiheen viimeinen kierros pelataan tiistaina ja keskiviikkona.

FC Barcelona-Tottenham

Tottenham etenee jatkoon, jos Inter ei nappaa tiistaina pohjoislontoolaisia enemmän pisteitä.

Inter ja PS Eindhoven kohtaavat Milanossa. Jos Inter voittaa, tarvitsee Tottenhaminkin pisteitä täydet kolme. Joukkueilla on pisteitä seitsemän ja maaliero osuman verran pakkasella. Pohjoislontoolaisilla on etu keskinäisissä peleissä.

Spurs saa hieman helpotusta, kun polvivaivainen Luis Suárez huilaa tiistaina. Katalonialaisten päävalmentaja Ernesto Valverde ei suostunut vahvistamaan, huilaako supertähti Lionel Messikin FC Barcelonalle panoksettomassa ottelussa. Messi loisti, kun FC Barcelona antoi Wembleyllä kyytiä Tottenhamille luvuin 4–2.

– Interin ei kannata pelätä. Kunnioitamme kilpailua ja menemme voittamaan, Valverde sanoi.

Tottenhamilla on huolia puolustuslinjan oikealla sivustalla, kun Serge Aurier ja Kieran Trippier huilaavat. Kyle Walker-Peters saattaakin päästä ensimmäisen kerran avauskokoonpanoon Mestarien liigassa.

BBC käytti ennakossaan Gracenoten todennäköisyyksiä. Ne kertoivat, että Tottenham etenee jatkoon 43 prosentin varmuudella. Jos jo jatkopaikan varmistanut FC Barcelona pelaisi täysillä panoksilla laskisi todennäköisyys 23 prosentin kieppeille.

Tottenham on osoittanut tällä kaudella, että pystyy kitkemään vastustajan vahvuudet korkealla prässillä. Spurs on ottanut vastustajat usein tiukkaan miesvartiointiin. Nähtäväksi jää, uskaltaako Mauricio Pochettino nostaa puolustuslinjaa Camp Noulla.

Liverpool-Napoli

Pelin henki on selvä Anfieldilla. Liverpool tarvitsee 1–0-voiton tai voiton kahdella maalilla, jotta pääsee varmasti jatkoon.

Napoli on C-lohkon kärjessä yhdeksällä pisteellä, PSG kakkosena kahdeksalla ja Liverpool kolmantena kuudella pisteellä. Liverpool on hävinnut kaikki vieraspelinsä, mutta PSG ja Belgradin Punainen tähti kukistuivat Anfieldilla.

Napolille riittää sen sijaan tasapeli. Liverpool saa varautua haastavaan iltapuhteeseen, sillä Napoli on 12 ottelun tappiottomassa putkessa.

Liverpoolilla on hieman huolia alakerrassa. Toppari Dejan Lovren on huilannut kolme peliä, mutta saattaa palata. Joe Gomez on sivussa kuusi viikkoa jalan murtuman vuoksi. Vieraiden Vlad Chiriches ja Simone Verdi puuttuvat vahvuudesta.

Pool-manageri Jürgen Klopp on johdattanut punaiset kärkeen Valioliigassa, mutta saksalainen on jäänyt taktisissa kamppailuissa kakkoseksi Mestarien liigassa. Hänen pitää näyttää tiistaina, että pystyy vastaamaan siihen, miten vieraiden luotsi Carlo Ancelotti yrittää vaikuttaa pelin kulkuun.

Ottelut tiistaina:

Kello 19:55
FC Schalke 04-Lokomotiv Moscow
Galatasaray-FC Porto

Kello 22:00
Club Brugge-Atlético Madrid
Monaco-Borussia Dortmund
Barcelona-Tottenham Hotspur
Inter Milan-PSV Eindhoven
Red Star Belgrade-Paris Saint Germain
Liverpool-Napoli