Manchesteriläiset edustavat Valioliigaa keskiviikkona Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella. City ja United varmistivat jatkopaikkansa jo viime kierroksella.

Valencia-Manchester United

The Guardian kertoi, että Paul Pogba on ollut ”shokissa”, kun manageri José Mourinho on jättänyt hänet kaksi kertaa peräkkäin sivuun avauskokoonpanosta.

Pogba saanee keskiviikkona paikan, sillä Mourinho kierrättänee porukkaansa.

Kaksikon välit pysyvät esillä Englannissa. Tällä viikolla on kirjoitettu, että ranskalainen saapui kesällä 2016 Old Traffordille Punaisten paholaisten johtoportaan junailemana. Jos huhut pitävät paikkansa, Mourinho ei saanut juuri vaikuttaa keskikenttäpelaajan tuloon.

Mourinho aikoo peluuttaa kokematonta ryhmää Mestallalla. Hän toivoo, että Pogba näyttää heille hyvää esimerkkiä.

– Odotan, että hän pelaa hyvin ja vaikuttaa hyvällä tavalla peliin ja koko joukkueen otteisiin, Mourinho muotoili.

Mourinho antoi selvän viestin. Pogba on saanut kritiikkiä huolimattomuudestaan, esimerkiksi jatkuvista pallonmenetyksistään. Ne johtavat vastustajan vaarallisiin positiivisiin tilanteenvaihtoihin.

Mourinho ei pitänyt siitä, kun häneltä kysyttiin, saako hän parhaan mahdollisen panoksen irti ranskalaisesta. Pogba on pelannut hyvin maajoukkueessa.

– En usko, että kysymyksesi johtaa oikeaan suuntaan. Suuntaan, johon haluan vastata tai kuunnella. En pidä kysymyksestäsi. Voit kääntää kysymyksen eri suuntaan, Mourinho pyöritteli ja käänsi vastuun Pogballe.

United voi vielä voittaa H-lohkon, jos Juventus menettää pisteitä Young Boysille. Mourinho vilkuilee osin jo sunnuntaille. Liverpool isännöi tuolloin Punaisia paholaisia Anfieldilla.

Mourinho lepuutti kolhuja ja vammoja saaneita suojattejaan jo tiistaina harjoituksissa. Chris Smalling, Diogo Dalot, Luke Shaw ja Anthony Martial huilasivat. Toppari Victor Lindelöf ja Alexis Sánchez jatkavat sairastuvalla.

Isäntien tärkeä vasen puolustaja José Gayá on pelikiellossa. Valencia on lohkokolmonen ja jatkaa Eurooppa-liigaan.

Manchester City-Hoffenheim

Manchester City tarvitsee Etihadilla tasapelin, jotta pitää F-lohkon ykköspaikan.

Cityllä riittää loukkaantumishuolia. David Silva, Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Benjamin Mendy, Danilo ja Claudio Bravo parantelevat vaivojaan.

Manageri Pep Guardiola kertoi, että voi vain haaveilla kierrättämisestä peliruuhkassa. Guardiola antoi samalla kehut Hoffenheimille ja saksalaisten valmentajakomeetalle Julian Nagelsmannille.

Nähtäväksi jää, pääseekö maanantaina kuuden vuoden jatkon allekirjoittanut Phil Foden, 18, vihdoin Taivaansinisten avauskokoonpanoon.

Hoffenheim voi yltää vielä voitolla Eurooppa-liigaan, jos lohkokolmonen Shaktar Donetsk häviää Lyonille. Vieraillakin riittää kokoonpanohuolia. Lukas Rupp, Håvard Nordtveit, Nadiem Amiri, Kerem Demirbay ja Ádám Szalai huilaavat.

Illan ottelut:

19:55
Real Madrid-TsSKA Moskova
Viktoria Plzen-AS Roma

22:00
Ajax–Bayern München
Benfica-AEK Ateena
Manchester City-1899 Hoffenheim
Shakhtar Donetsk-Lyon
Valencia-Manchester United
Young Boys-Juventus