Mestarien liigan ennakko: PSG saapuu Old Traffordille – jatkuuko Solskjærin ja Manchester Unitedin tappioton putki?

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan jatkopelit alkavat tiistaina.

Manchester United-Paris Saint-Germain

Manchester United on lentänyt sen jälkeen kun Ole Gunnar Solskjær otti komennon joulukuussa. Norjalainen on voittanut kymmenen yhdestätoista ottelustaan. Ainoastaan Burnley on onnistunut nappaamaan pisteen norjalaisen aikana.

Solskjær on tiistaina tähän saakka kovimmassa paikassa. Hänen on luotava otteluun pitävä suunnitelma ja pystyttävä puuttumaan tarvittaessa nopeastikin pelin tapahtumiin. 

Solskjær on luottanut ryhmitykseen 4–3–3. United on pelannut joko kolmella kärjellä tai kahdella kärjellä ja yhdellä valeysillä. Punaisten paholaisten nykytyyli korostaa positiivisia tilanteenvaihtoja. United on niissä vahva, koska Anthony Martial ja Marcus Rashford kiihdyttävät vauhdilla selustaan, jos United riistää pallon. Paul Pogba taas luo mahdollisuuksia kuljetuksillaan.

PSG on kokenut kovia. Hyökkääjät Neymar ja Edinson Cavani puuttuvat Ranskan mestarien vahvuudesta. Kaksikko on osunut tällä kaudella 43 kertaa.

PSG lähtenee otteluun kärkikolmikolla, jossa entinen United-pelaaja Ángel Di María aloittaa vasemmalla, superkyky Kylian Mbappé keskellä ja tavallisesti puolustajana viihtyvä Dani Alves oikealla. 

Vieraiden manageri Thomas Tuchel tunnetaan nyanssitasolle pureutuvana koutsina. Tuchel ei jätä kiveäkään kääntämättä. Esimerkiksi Liverpool koki lohkovaiheessa pariisilaisten viekkauden. PSG vetäytyi kotonaan ja iski Liverpoolin selustaan riistojen jälkeen. 

United antaa mielellään aloitteen vastustajalle, joten sama tyyli saattaisi toimia Old Traffordilla. 

PSG on ollut perinteisesti hukassa Englannissa ja voittanut Mestarin liigan ottelun vain kerran (Chelsea, 2016) kymmenellä vierailulla. United ja PSG kohtaavat tiistaina ensimmäisen kerran maanosan ykköskilpailussa. 

United pääsee otteluun vahvalla kokoonpanolla. Vain Antonio Valencia ja Matteo Darmian huilaavat varmasti.

AS Roma-Porto

Porto voitti Mestarien liigan D-lohkon komeasti. Joukkueen päävalmentaja Sérgio Conceição pelasi urallaan menestyksekkäästi roomalaisten paikallisvastustajassa Laziossa. 

Roma nousi niukasti G-lohkon kakkoseksi. Roma on Italian pääsarjassa vasta kuudentena. Kärkiporukka Juventus kiitää peräti 25 pisteen päässä. Päävalmentaja Eusebio Di Francesco toivoikin, että Mestarien liigan menestys toisi joukkueelle nosteen. 

Porto joutuu pärjäämään ilman ykköstykkiään, kun Moussa Marega parantelee reittään. Porto johtaa portugalin pääsarjaa pisteen erolla Benficaan ja pääsee hyvässä nosteessa Mestarien liigan huipennukseen.

Kertoimet ottelulleSheffield United - Manchester United24.11.2019