Valioliiga jyrää Mestarien liigassa – näin homma jatkuu eteenpäin

© Kuva: Getty Images

Manchester City, Manchester United, Liverpool ja Tottenham – siinä puolet Mestarien liigassa vielä mukana olevista joukkueista. Valioliigaseurat ovat siis todella vahvassa roolissa maanosan ykköskilpailussa. Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Englantilaisseurojen lisäksi mukana ovat vielä Barcelona, Juventus, Ajax ja Porto. La Liga on siis edustettuna vain yhden joukkueen voimin, Bundesliigasta ei eilisen jälkeen mukana ole ainuttakaan ryhmää.

Finaali pelataan Atlético Madridin kotiareenalla, Wanda Metropolitanolla 1. kesäkuuta. Matkaa sinne rakennellaan seuraavaksi huomenna, perjantaina 15. maaliskuuta. Tuolloin arvotaan puolivälierien otteluparit, kello 13 alkaen. C More Sport 2 -kanavalla suorana lähetyksenä nähtävässä tilaisuudessa arvotaan myös ottelukaavio välieriin saakka, sekä loppuottelun kotijoukkue. Edelleen samassa tapahtumassa selviää, miten edetään Eurooppa-liigassa (jossa Arsenal ja Chelsea pelaavat tänä iltana).

Mestarien liigan puolivälierävaiheessa rajoituksia joukkueiden lähtömaiden, tai samoissa lohkoissa pelanneiden ryhmien välillä ei enää tunneta. On siis varsin mahdollista, että myös valioliigajoukkueet osuvat arvonnassa vastakkain.

Puolivälierien ottelut sijoittuvat kalenterissa päiville 9.-10. huhtikuuta. ja 16.-17. huhitkuuta. Välierien ensimmäiset ottelut pelataan vappuna; 30. huhtikuuta. ja 1. toukokuuta. Jälkimmäiset ottelut voi merkitä almanakkaan kohtiin 7.-8. toukokuuta.